Vikinglines Julbord vinter 2016

Julbord är något de flesta vill äta någon gång under julen. Jag har faktiskt redan provat ett julbord i år. Vi var ett gäng reportrar och social media influencers som var inbjudna till Viking Line och båten Gabriella för att smaka på årets julbord signerat stjärnkocken Michael Björklund.

Michael Björklund

Michael Björklund

Det fanns så mycket gott på klassiskt, nordiskt vis. Eftersom Michael Björklund är uppvuxen på Åland så känner han till både den svenska och finska traditionen med julmat. Det finns alltså svensk lutfisk, köttbullar, julskinka, sill, strömming och massa annat gott. För de som vill smaka lite finsk julmat finns det olika sorters kållådor och rökt fisk.

Julskinka Vikingline

Julskinka vikingline

En nyhet för i år är också de rökta simpstjärtarna från Åland. En delikatess enligt vissa, men de är också där för att visa hur man kan nyttja Östersjöns alla sorters fiskar. Jag vågade dock inte smaka på simpstjärtarna för jag är så konservativ och mesig till mat jag inte tycker ser läcker ut. Men det är helt klart ett bra intiativ från Viking Line. Jag älskar naturen och vår kära Östersjö så vad som än kan hjälpa för att hålla den levande är toppen.

Simpstjärtar

Simpstjärtar

JULBORDETS GODSAKER

En sak som jag älskade var självklart ostbordet. Det vattnas i munnen när jag tänker på alla läckra julostar som finns! Cheddar, gorgonzola, mjukost…yummy!

Ost

Ostar

Efter den goda maten kunde man äta flera typer av söta desserter som bland annat ris a la malta, chokladmousse och apelsinsorbet. Sen när man var riktigt mätt och belåten så kunde man äta godis från den superfina godishyllan. Jag tror att godishyllan kommer att bli barnens favorit i år.

Julgodis

Godis

INFORMATION:

Vill ni veta mer om julbordet och hur man bokar resan kan ni gå in här: Boka Julbord

OM VIKINGLINE:

Det bästa är att boka på www.vikingline.se för om man bokar via telefeon kostar det 35 kronor extra.

Vid brådskande ärenden och kundnummerförfrågningar, ring Resetjänst tel 08-452 40 00, öppet mån–fre 08.00–19.00, lör–sön 09.00–16.00. Vid bokningsfrågor och övriga ärenden, ring Resetjänst eller mejla till resor@vikingline.com

ADDRESS:

Terminalen Stadsgården (Check-in)

Bemannad i samband med fartygsavgångar.

Öppettider
Mån–sön kl 06.15–10.45 och 14.15–20.00

Postadress
116 45 Stockholm

Hälsningar Anja

Foto: Tukka Ervasti för Vikingline och jag (sista bilden på godiset).

Previous post

Next post