Vassa Eggen och TAKO firar Europride och pride till förmån för välgörenhet

I år står Sverige som värdland för Europride så därför kommer Vassa Eggen och TAKO att gemensamt bjuda in till en välsmakande, törstsläckande, underhållande och pulserande destination som blir matscenen för Pride i Stockholm under v 30-31. Det kommer att finnas specialkomponerade Rainbow Menus, till fina priser där det är till förmån för organisationen Rainbow Riots. Under slutet av Europride höjs tempot ytterligare och det bjuds på överraskningar i form av musik och gästspel.

Vi vill gärna vara den destination som Europridegästerna samlas på för fest, välgörenhet och gemenskapen som en middag tillför. Vårt mål är alltid att skapa en mötesplats för gemenskap och inkludering, både för gäster såväl som personal, där man samlas och njuter av mat och dryck tillsammans. Just det vill vi hylla lite extra under Europride och samtidigt lyfta organisationen Rainbow Riots och deras viktiga arbete i Uganda, säger Kristofer Sandström, Stockholm Krogbolag.

Pride

Härlig stämning inför Pride

Av intäkterna från regnbågsmenyerna kommer 20 % att doneras till Rainbow Riots, som grundats av artisten och aktivisten Petter Wallenberg. Under hela Europride kommer det dessutom att ställas ut konst och fotografier på Vassa Eggen och TAKO från Rainbow Riots arbete i Uganda. Under fredagen 3 augusti kommer verken att auktioneras ut under ett cocktailparty på Vassa Eggen ledd av Petter Wallenberg, där alla intäkter går direkt till Rainbow Riots. Det finns även möjlighet att på förhand under Europride lägga ett bud på verken som auktioneras. Det finns även möjlighet för den som önskar att donera extra till Rainbow Riots via swish.

Pride

Glada foodies får fira Pride

Rainbow Riots kämpar för öppenhet, jämlikhet och allas lika rättigheter med fokus på Uganda där HBTQIA- personer blir ofta utdrivna hemifrån, arresterade och utsatta för våld. I Uganda finns det ingen säker plats för HBTQIA-personer. Det vill Rainbow Riots ändra på genom att skapa östra Afrikas första HBTQIA-community center i Kampala, där de erbjuder rådgivning om t.ex säkerhet, hälsa och hiv-frågor. Genom kreativa projekt vill Rainbow Riots skapa samhörighet och samtidigt ge HBTQIA-personer en viktig röst ut i världen. Rainbow Riots har sedan 2015 varit en del av den ugandiska HBTQIA-kampen, och blivit en stark och internationellt uppmärksammad rörelse.

Under Pride vill vi påminna om att miljontals människor i världen inte har friheten att älska den de vill. Genom att stödja vårt arbete kan du på ett konkret sätt hjälpa en av världens mest utsatta grupper och därmed bidra till kampen för en värld med frihet, kärlek och jämlikhet för alla, säger Petter Wallenberg, Rainbow Riots.

På Vassa Eggen kan gästerna börja kvällen på uteserveringen redan vid kl 17, under v 31 finns även Swedish Tonic och Carlsberg på plats. Feststämningen på Vassa Eggen och TAKO höjs ytterligare under veckan med grymma DJs, spännande gäster, releaser och utsmyckning.

Läs mer om Vassa Eggen här: https://viewstockholm.com/en-helkvall-pa-vassa-eggen/

Till middag på Vassa Eggen erbjuds två olika Rainbow Menus där 20 % av priset skänks till Rainbow Riots – två rätter för 345 kr (välj 2 st från nedan) samt tre rätter för 555 kr. Menyerna serveras under hela v 30 och 31 vid sidan av den ordinarie menyn.

Vassa Eggens Rainbow Menu
:

Två rätter för du får 245 kr, tre rätter för 555 kr

Förrätt: Kimchi- och gambassallad, avokado, nudlarVarmrätt: Inside skirt steak serveras med pommes, ceasarsallad och tomatsallad samt såser bearneaise, rödvinssås och kryddsmörEfterrätt: Crème brûlée

TAKO erbjuder också två asiatiska Rainbow Menus där 20 % av priset skänks till Rainbow Riots – meny 1 med fyra rätter för 345 kr och meny 2 med sex rätter för 555 kr. I bardelen blir det cocktails och fram mot helgen grymma DJs. Menyerna serveras under hela v 30 och 31 vid sidan av den ordinarie menyn. Under v.31 kommer även Petrus Karademir från Bardot att gästspela.

TAKOs Rainbow Menu 1 – 345 kr

1⁄2 Hamachi, tryffel, friterat ris
1 x Duck korean steambun: anka, pickles, gurka, asian bbq, stark sås 1 x TAKO skewer: bläckfisk, chili, vitlök, miso
5 bitar Spicey tuna maki roll

TAKOs Rainbow Menu 2 – 555 kr

1⁄2 Hamachi, tryffel, friterat ris
1 x Duck korean steambun: anka, pickles, gurka, asian bbq, stark sås
1 x TAKO skewer: bläckfisk, chili, vitlök, miso
5 bitar Spicey tuna maki roll
1/3 Roasted piglet, five spices, sääm, serveras med sallad, koreansk mayo, pickles stark sås, kimchi, asian bbq, shi-su
1 x Strawberry Dessert

/Anja

Previous post

Next post