Vassa Eggen bjuder in till Quality meat week i januari

Älskar ni också kött? Jag vet att kött äter man bäst på Vassa Eggen i Stockholm. Under sista veckan i Januari mellan 22-26 Januari 2019 kommer därför restaurangen att fira en favorit-styckdetalj, det blir en vecka med Rib eye i fokus med omsorgsfullt utvalda kvaliteter av entrecôte. Vassa Eggen är ett väletablerat steakhouse med 20 år på nacken. De har egen mörningskyl och kolgrill. Med sin gedigna erfarenhet kommer restaurangen under dessa dagar att erbjuda tre olika bra kvaliteter på kött där fokus ligger på styckdetaljen Entrecote utöver den vanliga menyn.

Kött

Perfekt grillade köttbitar på Vassa Eggen

-Det ska finnas en möjlighet att kunna njuta av riktigt bra kött oavsett vilken bit gästen väljer. Tillsammans med våra duktiga leverantörer har vi hittat tre olika men bra köttkvaliteter som vi vill låta våra gäster prova, alla till ett förmånligt pris, säger Niklas Odin, delägare i Vassa Eggen och fortsätter:

-Vi vill uppmärksamma att i en tid då vi ska minska vårt intag av kött är det extra viktigt att när man ska unna sig så ska det ju vara värt det. Bra kött, rätt uppfött och till ett pris som motsvarar kvaliteten.

Vassa Eggens köksmästare Linda Engberg har satt ihop tillbehör som passar utmärkt till en bra bit entrecote och restaurangens erfarna sommelier Jon Oscarsson presenterar under dagarna ett urval av tre riktigt bra röda viner från olika distrikt som passar fantastiskt fint till entrecôte. Även vinerna kommer att serveras till ett förmånligt pris i förhållande till kvalitén. Entrecôte som styckdetalj är mycket smakrik och mör, köttet har också mer insprängt marmorerat fett vilket ger en djupare smak och passar utmärkt att tillaga på grillen. Köttdetaljen kan serveras med eller utan ben och Vassa Eggen har valt att inte bara ta fram tre olika kvaliteter utan också varierande serveringssätt och tillbehör.

Vin

Vin och kött passar bra ihop

På menyn hittar man:

  • Entrecôte från Uruguay (uppfödd på gräs) draperad i anklever och lagd i talg en vecka- 285 kr.
  • Finsk entrecôte från Freygaard där den hängs specifikt för Vassa Eggen i 5 veckor -375 kr.
  • Entrecôte från Australien, Rangers Valley – Wagyu/Angus entrecôte 5+, en korsningmellan wagyu och angus, det bästa av två världar vilket resulterar i en riktigt lyxig bit kött – 465 kr

    Dags för hängmörat kött

 Serveringen är belagd i matsalen och det går att boka bord till ”Quality Meat Week”, redan nu, vilket restaurangen själva säger är något som efterfrågats på tidigare mataktiveringar. Självklart kommer även temaveckan att spilla över till baren och man kan få maten serverad även där.

Boka bord på www.vassaeggen.com eller skicka en förfrågan till bokning@vassaeggen.com

Instagram: @vassa_eggen

Facebook: Vassa Eggen

ÖPPETTIDER

Måndag: 17:00 – 23:00
Tisdag: 17:00 – 24:00
Onsdag: – torsdag 17:00 – 01:00 Fredag: – lördag 17:00 – 02:00

 

Previous post

Next post