Traditioneel uit eten in Stockholm

Ik houd van de Zweedse keuken en vooral van alle gerechten met zalm, dus leek het mij leuk om eens een restaurant uit te proberen dat zich richt op traditionele gerechten. Ik kwam uit bij Tennstopet!
Tennstopet is een vrij klein restaurant in de buurt van Odenplan. Het is er gezellig en ouderwets ingericht en er is ook een terras voor de warme zomeravonden. Het ouderwetse is ook terug te zien in de bereiding van de steaks aan tafel, dit is natuurlijk al jaren uit de mode, maar bij Tennstopet kan de liefhebber een steak op deze manier bestellen.
Ik probeerde geen steak, maar nam als voorgerecht een kantarellröra, dat zijn paddestoelen op een stukje brood (met veel boter). Als hoofdgerecht koos ik voor de zalm en dat was absoluut een aanrader! Het menu biedt verschillende opties aan (ook voor vegetariërs) en bijna allemaal zijn het echt Zweedse gerechten. De prijzen zijn helaas ook Zweeds en dus een stuk hoger dan in Nederland, maar ja het is bijna onmogelijk om hieraan te ontkomen.
Tennstopet restaurant Stockholm
Ik heb heel lekker gegeten bij Tennstopet en kan het restaurant zeker aanraden, maar ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat er ook iets was dat ik niet kon waarderen en dat was de betaalde garderobe. Bij binnenkomst wordt je jas aangenomen, maar er wordt niets gezegd over de kosten hiervoor en ik ging er dus vanuit dat dit bij de ervaring hoorde. Dan is het natuurlijk een tegenvaller als er na het diner verteld wordt dat je toch 2 euro per jas moet betalen.
Tennstopet is zeker een leuk restaurant met lekker eten en ook het decor valt niet tegen, maar val niet voor de jassentruc…

Previous post

Next post