Tivolit Gröna Lund en sommarkväll

Hej!

Åh, tivolit Gröna Lund är en härlig plats i Stockholm. Det är ett måste att besöka under sommaren. Gröna Lund är ett klassiskt tivoli med trettio olika attraktioner och  sex restauranger. Det finns också barer, snacks och lotterier. Gröna lund byggdes redan 1883 och har varit populär hos Stockholmarna sen dess.

Gröna Lund

Gröna Lund entre

När det är fint väder så är det mycket folk såklart, men så vackert! Jag älskade att åka karusell, berg och dalbana och andra saker när jag var yngre. Nu är jag lite rädd för att åka men jag passade i alla fall på att åka lagom läskiga Vilda Musen. Men nästa gång ska jag nog våga mig på den klassiska berg och dalbanan Jetline. Jag blev också sugen på att åka en världens högsta slänggungor, attraktionen Eclipse.

Slänggungan Eclipse

Eclipse på Gröna Lund

Gröna Lund

Vackra Blommor på Gröna Lund

Gröna lund

Liten karusell på Gröna Lund

Restaurang Fiesta på Gröna Lund

View från Gröna Lund

Vå åt också en festlig mexikansk måltid på restaurangen Fiesta Taqueria and bar. Vi åt lax-checviche, mini-tacos med fläsk och pulled pork och drack den klassiska mexikanska ölen Sol till. Sen gick vi runt och insöp den mysiga stämningen, det är fint att bara gå runt där.

Gröna Lund

Jag på Gröna Lund

Men det roligaste av allt var att jag vann en jättestor Marabou Limited Edition “Svenska klassiker” i chokladhjulet som ligger precis vid entrén vid Jetline. Jag satsade på fyra brickor för hundra kronor och jag vann med nummer 42. Jag var så lycklig! Jag älskar Marabou, och jag har sett på sociala medier att just den här limited edition fanns, och sen dess har jag önskat mig den. Och nu äntligen är den min! Jag smakade redan en Marabou Dukat igår hehe!

Gröna lund

Marabou på Gröna Lund

IMG_2337

IMG_2338

Ja, ett besök på Gröna Lund tivoli kan jag verkligen rekommendera för vem som helst.

För mer information gå in på hemsidan: www.gronalund.se

/Anja

Previous post

Next post