Tip voor een kopje koffie of thee in Stockholm

Ik ben een echte thee-fanaat en ik vind het heerlijk om op een vrije dag de stad in te gaan en ergens thee te gaan drinken. Ik zou daar ook graag een etentje aan vast plakken, maar aangezien Stockholm natuurlijk niet de goedkoopste plek is in Zweden sla ik dat toch maar vaak over. Gelukkig is ‘fika’ een echt begrip in Zweden en kun je op veel plekken terecht voor thee of koffie en natuurlijk altijd met een gebakje. Ik schreef al eerder over een van mijn favorieten in Stockholm, dat is namelijk nog steeds Vetekatten. Een heel groot café met eigen bakkerij waar echt de heerlijkste dingen te vinden zijn. Veel cafés gaan voor een stijlvolle en elegante look en theedrinken kan soms echt een ervaring worden. Zeker door het boeken van een ‘high-tea’, een concept uit Engeland dat ook in Nederland onwijs populair is.

Ik heb recentelijk een nieuw thee paleisje geprobeerd en dit keer in Gamla Stan. Op Svartmansgatan 23 ligt Chaikhana, een theehuis waar ook losse thee verkocht wordt. Samen met een paar vriendinnen uit Nederland die in Stockholm op bezoek waren ben ik hier uitgebreid thee gaan drinken met natuurlijk veel lekkere hapjes. Chaikhana neemt thee heel serieus en er is de keus tussen vele soorten witte, zwarte, Oolong en groene thee. Een paradijs voor theeverslaafden als ik!

Een witte thee uit China was mijn keus en ik werd niet teleurgesteld. We kregen er ook vele hapjes bij en dat maakte het tot een gezellige middag. ​Dit café is zeker een aanrader, maar veel van de hapjes waren wel aan de zoete kant, dus het si een aanrader om niks zoets te eten voor het bezoek. Het is ook wel belangrijk om erbij te vermelden dat de high tea geen lunch is. In Nederland is er vaak een heel uitgebreid aanbod van hapjes en snacks, maar dit is echt meer een klein tussendoortje aan het einde van de middag. Maar niettemin een leuke ervaring en natuurlijk heel gezellig in Gamla Stan waar altijd genoeg te zien valt.

Geef Chaikhana zeker een kans, maar vergeet niet om te reserveren!

Chaikhana: Svartmangatan 23, Stockholm

Previous post

Next post