The Seven – Urban Streetfood i Stockholm

The Seven är en ny restaurang i Stockholm med stilen Urban Street Food. Precis som namnet hintar så finns det alltid sju olika rätter på menyn. På The Seven har rätterna skapats från inspiration av streetfood från världens alla hörn. Tanken är att det ska vara god och fräsch mat till vettiga priser. Till maten bör man dricka matchande cocktails som de skickliga bartendrarna skakar fram. Drinkarna är både vackra och goda. Varje drink kostar 120 SEK. Så förutom att det är ett cool matställe så är det en bra cocktailbar. Hit kan man komma med kompisgänget, dejten eller kollegor för härlig afterwork till exempel. På menyn hittar vi bland annat nya takes på lobster roll, pork belly, tartar och chinese steam buns.

The Seven

Tre smårätter från “The back alley”

Här ser vi de tre rätter som går att dela från menyn “The back Alley”. Högst upp chinese steam buns med friterad kyckling, lollo biondo, picklad lök och gojangmajo. Mums! En annan favorit för Patata Sueco som är krispiga potatiskuber med rom, gräslök och smetana. Taco del mar är handgjorda majstortillas med röda räkor, friterad grönkål och kryddig avokadokräm.

The seven

Menyn är uppdelad i sju

The Seven

Cool urban miljö

Lokalen är mysig med sin avskalade och minimalistiska stil och ljussatt med färgglada neonlampor. De fantastiska menyerna är dekorerade med streetcreddiga klistermärken.

Mat

Härlig streetfood

Varmrätterna beställde vi från menydelen The Main Street. Vi åt lobster in a pocket med hummer smaksatt med gräslök och citron (kommer med pommes frites). Vi åt också “Not so classic tartar” med kött, rökigt ägg, gulbeta, cilantro, persilja och mandlar. (Kommer också med pommes frites). Italian Ball Blaster är en ciabatta fylld med kalvköttbullar, kryddig tomatsås, basilkakräm och aragulasallad. Vi toppade allt med Sticky Korean, 0,5 kilo kycklingvingar med vårlök och kryddig sås. Smaskens!

Meny

The Main Street

Maten och drinkarna var riktigt bra och jag kommer gärna hit igen. Vägg i vägg ligger också systerkrogen och streetfood och fusionrestaurangen Poké Burger.

Adress: Fleminggatan 39


Anja Akenzie

Previous post

Next post