TAKO – asiatisk fusionmat

TAKO är en ny asiatisk restaurang med influencer från Japan och Korea. Jag och Iman gick och åt en riktigt fin brakmåltid tillsammans och imponerades av den otroligt mysiga stämningen och den extremt goda maten.

Asian Fusion

Restaurang TAKO

TAKO ligger på Birger Jarlsgatan 29, precis bredvid systerkrogen Vassa Eggen som jag har skrivit om flera gånger här på Viewstockholm. När man kommer in på TAKO möts man av en mörk, stilren ingång och så får man gå en trappa ner där man möts av det lugnande ljudet av porlande vatten. Man får gå över en liten bro och hamnar i en romantisk restaurang med minimalistisk stil. Mycket trä, svart och rött i en lugn ton. Vi beställer in sushi då vi hört mycket gott om det. Vi beställde tio bitar Tempura Fried Shrimps med avokado, gurka, rödlök, tempurafriterad räka, chilimajo och shisu och tio bitar Mirin Salmon Maki med avokado, gurka, rödlök, mirinmarinerad lax, philadelfiaost och torkad shisu. Det är vackert upplagt och riktigt god sushi. På fredagar har TAKO erbjudande på sushi 12 bitars-mix för 165 kronor, stark rekommendation från mig om du ska ha god, prisvärd lunch nära Stureplan.

Sushi

Mirin Salmon Maki

TAKO

Fried shrimp tempura maki

Vi ville också äta Duck Steam bun och den var rykande varm och ångande. Innehåller sallad, böngroddar, picklad gurka, rostad lök, ångade bunsbröd med bakad anka i hoisinsås.

TAKO

Duck steambun

Vi beställde in och delade på en färgglad TAKO mix bowl. Den var så god att jag får cravings av att tänka på den. Jag tycker att den är väldigt bra i variation av innehållet, ris, rostad blomkål (mums!), picklade grönsaker, wakamesallad, chilimajo, lax, hamachi, tonfisk, kimchi, forellrom, och avrugakaviar.

Asian food

Mix bowl

TAKO

Edamamebönor

Asian

TAKO matfest

Tisdag till fredag så serverar TAKO lunch mellan 11-14.00. PÅ torsdagar och fredagar är det AW på TAKO med musik, skön vibe och goda drinkar i baren som öppnar 17.00 på torsdagar, och redan klockan 16.00 på fredagar. TAKO passar perfekt för mysiga dejter, kompisgäng, möten, AW, kollegor.

/Anja Nilsson


Anja Akenzie

Previous post

Next post