Stockholm furniture and Light fair 2017

Hej!

Jag och min bloggkollega Sofia Malm besökte den stora skandinaviska designmässan Stockholm Furniture & Light Fair 2017 under Stockholm Designweek 2017. Mässan hölls på Stockholmsmässan i Älvsjö i Stockholm och det var cirka 800 utställare. Med tanke på hur många det var förstår ni nog att det var svårt att gå runt hela mässan. Men jag hittade några favoriter, både från designdelen och ljusdelen.

Här kommer lite bilder från vad jag hittade.

Woodland på Nordic Furniture & Light Fair 2017

Woodland på Nordic Furniture & Light Fair 2017

Blandare i kristall

Blandare i kristall

Vem vill inte ha såna här coola tapeter hemma? Det ser verkligen ut som om jag sitter på ett café i Rom. Spana in flera tapeter på Rebel Walls hemsida.

Tapeter från Rebel Walls

Tapeter från Rebel Walls

På mässan fanns det självklart utrymme för unga, aspirerande designers på en del som heter Greenhouse.  Där fick vi möta “morgondagens arkitekt och designstjärnor” och deras coola alster. Unga formgivare och designskolor möttes och fick träffa producenter, fackbesökare och vi journalister från hela världen.

Många av dagens ledande designers fick sitt genombrott i Greenhouse och många unga designers har också fått sina produkter i produktion, tack vare deras medverkan i Greenhouse. Oki Sato från Nendo, GamFratesi, Form Us With Love, Folkform, Morten & Jonas är bara några av dem som startade sina karriärer i Greenhouse.” skriver Furniture and Light Fair på sin hemsida om Greenhouse.

Cool garnkonst

Cool garnkonst

Det delades ut pris till unga designers, hör är juryn

Det delades ut pris till unga designers, här är juryn

Hologram

Hologram

Stol för Kina från Sverige

Stol för Kina från Sverige

Vi bjöds på god choklad från Rydemalms choklad AB.

Chicolat från Rydemalm choklad

Chicolat från Rydemalm choklad

Jag och Sofia var på presslunch hos Interface som designar mattor inspirerade av naturen. Ett bra exempel på där de tagit in naturen som en del av inredningen är Mall of Scandinavia. Jag var där häromdagen och tänkte på Interface när jag hörde fågelsång och rinnande vatten inne i köpcentret. Läs mer om grön inredningstrend på http://humanspaces.com/

Mysigt i interface monter

Mysigt i interface monter

Grön inredning

Grön inredning

Vackra kristalllampor

Vackra kristallampor

Älskar dessa batteridrivna ljus!

Älskar dessa batteridrivna ljus!

Ja, det var en otroligt inspirerande mässa och jag längtar redan till nästa år.

/Anja

 

 

Previous post

Next post