Stockholm Beer Whiskyfestival 2017

Stockholm Beer and Whiskyfestival är en stor mässa för alla öl och whiskyfantaster som går av stapeln två helger per år. I år var det alltså 28-30 september och 5-7 oktober. Jag var där för första gången och det var verkligen en stor mässa som gav många nya intryck. Det var den 26:e upplagan av festivalen och det märktes verkligen hur uppstyrt allting var. Det var två stora salar och extremt många utställare så det fanns verkligen något för alla. Jag bestämde mig snabbt att det var bäst att inte ha någon strategi i och med att det var första gången för mig. Jag gick bara runt och kollade och snackade med utställare och testade lite olika saker.

På omslagsbilden finns en exklusiv flaska av The Dalmore som jag testade. Vi har skrivit en artikel om The Dalmore i senaste numret av Viewstockholm för den som vill veta mer om märket och dess historia. Bredvid The Dalmore fanns Jura. Jura hade satsat på en lite internationell känsla i sin monter med Jura Airlines. Jag passade på att slå mig ner i flygplanstolen och chilla med ett glas Jura Tastival 2017.

Juras monter

Juras monter

På samma våning fanns också vodkamärket Stolichnaya. De hade roliga attiraljer till salu. Jag testade en drink med Stolichnaya Apelsinsmak.

Läs också om DQ Vodka här: https://viewstockholm.com/sv/per-jacobsson/

Vodka

Stolichnaya

För den som gillar att åka skidor finns den mysiga skidorten Lofsdalen. Jag var där i vintras med ett gäng, riktigt kul. Orsholms Brygghus är ett bryggeri som ligger där och de har många olika typer av öl som går att köpa på Systembolaget.

Orsholms brygghus

Orsholms brygghus

På våning två fanns det massor av spännande utställare. Bland annat olika likörer och shots. Jag testade den omtalade Sourfisk som brukar finnas på olika uteställen.

Sourfisk

Sourfisk

En annan trevlig utställare var svenska Dragonblood. Det är en stark och god shot helt enkelt, som man också kan ha i drinkar.

Dragonblood

Dragonblood

Jag är ju annars väldigt svag för mjöd och nordisk dryckeskultur så jag passade på att småprata lite med tillverkare av mjöd. Mjödhamnen. För den som vill testa mjöd finns det på restaurangerna Aifur och Sjätte Tunnan till exempel. Båda ligger i hjärtat av gamla stan i Stockholm.

Mjöd

Mjöd

Mjöd

Mjöd

Mjöd

Mjöd

Ett annat tema på Stockholm Beer and Whiskyfestival var tydligen rosa rosor. Jag såg det hos flera utställare, bland annat hos AB Svenska Sprit.

rosor

Utställare på Stockholm beer and whiskyfestival

Ja, det var bara ett axplock av alla fantastiska utställare i år. Jag skulle kunna skriva blogginlägg om var och en men det skulle nog ta låååång tid så vi får vara nöjda med det här så länge. Jag vill gärna gå nästa år igen och jag rekommenderar ett besök på Stockholm Beer and whiskyfestival till er nästa år.

/Anja

Previous post

Next post