Sommarfest på M/S Vindhem

Sommaren i Stockholm har varit riktigt het med runt 30 grader dag ut och dag in. Som tur är är Stockholm en stad byggd kring vatten, så vad passar väl bättre än att åka båt under tropiskt varma sommarnätter? M/S Vindhem erbjuder skärgårdskryssningar dagtid, men är mest känd för sina partykryssningar med räkfrossa. Jag och Alex åkte en fredagkväll med M/S Vindhem.

Vindhem

M/S Vindhem

Det är fascinerande att den här festliga båten har kryssat sig genom Stockholms skärgård ända sedan 1987. “Folkligt, festligt och fullspikat sedan 1987!”

Båt

Dags för båttur

Direkt när vi fått vårt bord beställde vi in en flaska franskt rosévin och strax därefter kom vår mat. Jag åt de klassiska räkorna med bröd och aiolidip, medan Alex åt Tacos. (För den som inte gillar räkor, men ändå vill vara med kan ju välja Tacos som alternativ.)

M/S Vindhem

Räkfrossa

Räkfrossa

Jag njuter av utsikten

Båten avgår klockan 19.00 på kvällen och är ute i cirka fyra timmar. Den avgår från Skeppsbron framför Kungliga slottet. Under kvällen spelade liveband och det roliga var att vi gjorde ett så kallat strandhugg. Båten stannar nämligen alltid en stund på den lilla än Björnholmen om vädret tillåter. Väl på ön kunde alla gå av och beundra skärgärdens grönska samtidigt som bandet spelade live ute på bryggan.

Läs mer om Vindhem här: https://vindhem.com/

Strandhugg

Dags för strandhugg

Björnholmen

Festfirare ute på ön Björnholmen

På hemvägen var ostbrickan som ingår som dessert uppdukad på bordet. Här passade vi också på att beställa lite mer dryck som vi avnjöt under färden tillbaks till Stockholm.

Vindhem

Ostbricka

De vackra vyerna över skärgården man passerar gjorde mig glad över att få bo i mitt vackra Stockholm.

Take a cruise with the music boat M/S Vindhem in the Stockholm archipelago

Gröna Lund

Gröna Lund i skymning

Snart är det kräftsäsong i Sverige. Så nu i Augusti och September kan man också välja till 1/2 kilo svenska signalkräftor, västerbottenost och rostad bröd till för 170 kr extra.

/Anja

Previous post

Next post