Sommarfeeling på Buco Nero

Buco Nero är en italiensk restaurang som ligger mitt i Vasastan i Stockholm. Jag och min kära vän Valeria gick dit och åt middag. Vi har aldrig ätit där tidigare så det var spännande.

Uteservering på Buco Nero i Stockholm

Uteservering på Buco Nero i Stockholm

Uteservering och ny meny på Buco Nero

Vi blev tilldelade ett bord på uteserveringen som precis har öppnat för säsongen. Det var lite regnigt och småkallt, men med jackor på och med extra filtar gick det ändå bra att sitta ute. Hovmästaren berättade att de precis hade bytt menyn så fick äta av sommarens nyheter. Del ett på menyn är antipasti. Antipasti är samma sak som förrätt. Jag valde Burrata till förrätt. Det är en gräddnystad, fluffig mozzarella som serverades på en bädd av tomater.

Gräddnystad Burrata

Gräddnystad Burrata

Valeria tog istället en klassisk bruschetta.

Bruschetta

Bruschetta på Buco Nero

När det kommer till italiensk mat kan man ofta välja Pasta e Risotto som egentligen är en mellanrätt innan Secondi platti, som är varmrätten. Vi hoppade över pastan, även om den förmodligen är supergod på Buco Nero. Vi gick direkt på secondi och blev rekommenderade Cotoletta alla Milanese. Det är en dubbelpanerad kalvschnitzel på ben som serverades med en sås av smör, kapris, tomat och silverlök.

kött

Cotoletto alla milanese

Jag gillar inte kapris så Valeria tog den rätten. Jag var däremot sugen på fisk så jag tog Tonno alla ligure, en lättgrillad tonfisk på en bädd av ljummen sallad. Jag tyckte verkligen om den här rätten då de var så mycket olika smaker och konsistenser på en och samma tallrik. Det fanns oliver, haricot verts, morötter och potatis. Valeria valde till friterad broccoli till sin rätt, ett krispigt och gott tillbehör. Servitören rekommenderade vinet, så jag drack ett rosévin som heter Anciens Tempes och Valeria drack det vita vinet Da Luca.

Läs mer om en annan italiensk restaurang i Stockholm. Deli De Luca

Dessert och gott kaffe

Efter en god middag vill man gärna ha något sött. Ja, jisses vad vi blev glada när vi såg den inspirerande dessertmenyn. Jag älskar apelsin och när jag såg att det fanns Crème brûlée med smak av sicilanska apelsiner tog jag självklart det. Den serverades med hemlagad chokladglass och färska bär.

Crème brûlée

Crème brûlée

Valeria valde att beställa chokladfondant. Istället för traditionell vaniljglass som tillbehör tog hon hallonsorbet.

Chokladfondant

Chokladfondant

Vi fick berättat för oss att glassen var hemlagad och färsk. Kaffet var exemplariskt gott, förmodligen för att det kommer från Café Nero som ligger vägg i vägg med Buco Nero. Ja, de tillhör samma ägare och de jobbar ihop. Det var allt som allt en trevlig kväll, om än lite kylig. Jag kommer gärna tillbaka igen till Buco Nero och testar att sitta inne för det såg så mysigt ut. Buco Nero betyder nämligen ett “svart hål” så det passar ju verkligen till hur det ser ut inne.

/Anja

Foto & Text: Anja

Credit: Vi blev bjudna på maten av Buco Nero. Vinet och kaffet betalade vi själva.

Previous post

Next post