Snart är det dags för Lakritsfestivalen 2017

Hej!

Lakritsfestivalen är ett måste för alla lakritsälskare i Stockholm. Jag var där förra året och året innan och smakade mig igenom ett stort antal lakritssorter. Det är väldigt roligt att gå dit för att det finns så oerhört många olika sorters lakrits nu för tiden att testa. Allt från chokladlakrits, mintlakrits, salmiakbomber eller varför inte lakritsyoghurt?

Lakritsfestivalen

Lakrits är gott i alla former och sorter. Foto: Marmel Creative – Arts Factory för lakritsfestivalen

Många har frågat mig när jag har berättat att jag ska dit de vanliga frågorna var, när och hur är lakritsfestivalen? Därför kommer jag att besvara de tre frågorna här:

1: När?

Lördag 1 april kl. 10-18 och söndag 2 april kl. 11-17

2: Var?

På Annexet vid Ericsson Globe, Stockholm.

3: Hur?

På Lakritsfestivalen kan man upptäcka nya lakritsfavoriter och provsmaka, delta i olika provningar och workshops, medverka i tävlingar och uppleva lakritsinspirerad underhållning, mat och dryck. Det är jätteroligt! En annan rolig sak är att man kan rösta på sin favoritlakrits.

Lakrits

Sveriges favoritlakrits 2017. Foto: Lakritsfestivalen

Jag har en favoritlakrits som jag också röstade på. Det är Supersalty salmiakkola från Gammelstads Knäck och Karamell. Den är så sjukt god verkligen med sitt supersalta innehåll.

FIKA av Haputlakrits

Foto: Lakritsfestivalen

FIKA

FIKA av Hauptlakrits.

En annan riktigt god lakrits är den chokladbollsliknande godbiten FIKA av Haupt Lakrits. Det finns så mycket annat gott att det är svårt att beskriva allt. Tuija Räsänen heter kvinnan som driver festivalen både i Sverige och Finland. Hon driver även butiken Choklad och Lakrits i Stockholm.

– Det ska bli spännande att se årets nyheter från våra utställare, jag vet till exempel att en av dem arbetar med att ta fram världens dyraste lakrits som förhoppningsvis kommer att presenteras på festivalen, säger lakritsexperten och festivalarrangören Tuija Räsänen i ett pressmeddelande.

En annan av årets nyheter är att Lakritsfestivalen i år samarbetar med Urb-it, som på kort tid har gett begreppet “leverans” en helt ny innebörd.

– Urb-it kommer finnas på plats på festivalen och kommer erbjuda besökarna att få sina festivalinköp levererade hem eller vart de vill inom upptagningsområdet i Stockholm, berättar Tuija Räsänen i pressreleasen.

Lakritsfestivalen

Tuija Räsänen, grundare av Lakritsfestivalen. Foto: Lakritsfestivalen

Har ni några lakritsfavoriter? Kommer ni gå på festivalen?

/Anja

Previous post

Next post