Skidweekend i Åre på Copperhill Mountain Lodge

Hej!

Älskar ni också skidåkning? Jag vet att Åre ligger i ett läge av Norrland som är snösäkert långt in på vårkanten. Jag vill tipsa om att boka in en skidweekend i Åre och att boka in sig på det härliga hotellet Copperhill Mountain Lodge. 

Skidåkning

Utsikt från The Villa Copperhill

Copperhill Mountain Lodge är Sveriges enda designhotell som ligger i fjällmiljö. Vi har bott på hotellet och imponerats av deras mysiga miljö med färgskala i mjukt koppar, varmt trä och isigt grå ton. Hotellet har en luftig lobby med mycket modern känsla samtidigt som man känner sig hemma bland alla alla klassiska skiddetaljer som öppen brasa, pälsfiltar och mysiga soffor. Man kan också boka in sig att bo på superlyxiga The Villa. The Villa är det lyxigaste skidboendet som finns i Sverige och går att boka året runt. The Villa är hotellmagnaten Petter Stordalens egna privata villa.  16 bäddar gör att man får gott om plats för familj och vänner  i denna designvilla.

Copperhill

Mysa med en bok efter en dag av skidåkning

Vi bodde i den luftiga boendekategorin Copper https://copperhill.se/vara-rum/copper/  

Rummet räcker gott och väl åt fyra personer , så det är perfekt för vänner, par och familjer. Maten på Copperhills egen restaurang lämnar ingen hungrig. Här finns närproducerad mat baserat på lokala råvaror. Det erbjuds generöst med hjortron, viltkött och västerbottenost till exempel på många av deras rätter. Maten är så god att det vattnas i munnen när jag tänker tillbaks på vår resa.

Copperhill

Maten som får det att vattnas i munnen på Copperhill

Skidåkningen är enkel tack vare Copperhills ski in ski out in i skidområdet Björnen. Björnen har lugna, snälla backar som passar barn och nybörjare. Man kan ta sig från Björnen vidare in i andra liftområden. Copperhill har också egen skiduthyrning så det är superpraktiskt.

ski

Härligt att vara i Åres backar

Copperhill har öppet samtliga dagar dygnet runt t.o.m. 28 April 2019

Efter det har de öppet enligt följande:

3-5 maj 2019
10-12 maj 2019
17-19 maj 2019
24-26 maj 2019
30 maj-2 juni 2019

Förutom skidåkning har ju Copperhill Mountain Lodge ett härligt spa. Som gäst på hotellet ingår inträde till Level Spa Lounge och där hittar du pool, bastu och bubbelpool med fantastisk utsikt över fjällmiljön.

Copperhill

Vacker utsikt från poolen

Man kan boka behandlingar med fantasieggande namn som Starlight Express, Halo Effect och Galaxy Glow. De går att få som expressbehandlingar också vilket ofta passar bra när man är upptagen hela dagarna med skidåkning.

/Anja


Anja Akenzie

Previous post

Next post