Sjöfartshuset svidar om i Coronatider och erbjuder separata middagsrum

Sjöfartshuset i Gamla stan är en av Stockholms dolda pärlor. Vanligtvis huserar dessa magnifika lokaler från 1600-talet större fester, konferenser och privata middagar, men i dessa virustider svidar de om till Corona-anpassad krog med separata rum där gästerna kan njuta av lunch eller middag.

På Skeppsbron 10 finns en av Stockholms bästa bevarade paradvåningar med en lång och spännande historia. Att stiga in här är som att resa tillbaka i tiden och många originaldetaljer från 1600-talet är bevarade.

Sjöfartshuset ägs och drivs av köksmästaren Lowe Karlsson och sommeliern Magnus Johansson. Mathantverket står i fokus och här bjuds du på högklassig gastronomi i framkant. Här lagas allt från grunden av svenska säsongsråvaror, i största möjligha mån ekologiskt, med en grund i franska klassiska tekniker. Ledorden är tidlöst, elegant och klassiskt.

Sjöfartshuset Corona

Nu i Corona-tider, när social distansering gäller, krävs särskilda arrangemang för att gäster ska kunna slappna av och njuta. Därför har Sjöfartshuset valt att öppna upp för en bredare målgrupp. De har lanserat ett Corona-anpassat restaurangkoncept där de erbjuder sju separata matsalar, châmbre seprarée, där du och ditt sällskap är åtskilda från andra gäster. Ni hämtas upp vid entrén och har sedan både egen serveringspersonal och egen toalett till ert förfogande.

Sjöfartshuset kan med sina rymliga lokaler (och självklart extra försiktighetsåtgärder så som utökad städning) ge er en restaurangupplevelse med låg risk för smittspridning. Så oavsett om du tröttnat på att sitta hemma eller vill fira något med dina nära och kära har ni nu möjlighet att gå ut och äta på ett så säkert sätt som det bara går i dessa tider.

– Genom att erbjuda en miljö som så långt det är möjligt är trygg och smittfri, ser vi att vårt bidrag i denna kris är att ge stockholmarna en stunds andhämtning med det bästa som vårt kök kan skapa, säger Magnus Jonasson.

Läs mer på sjofartshuset.se.

Foto: Sjöfartshuset

Previous post

Next post