Romantisk weekend på Victory Hotel i Gamla Stan

Victory Hotel är ett unikt och historiskt hotell mitt i gamla stan i Stockholm. Jag älskar mitt Stockholm, men har aldrig tänkt på att man kan ge sig själv en semester och bo på hotell istället för hemma, en natt eller två. Nu på sommaren är Stockholm fantastiskt fint och att strosa runt i gamla stan är som att befinna sig mitt i en saga. Jag och Alex checkade in på Victory Hotel som ligger på Lilla Nygatan 5 i Stockholm. Victory Hotel tillhör en trio av hotell inom The Collector´s Hotels som ägs av familjen Bengtsson.

Gamla stan

Jag utanför Victory Hotel

Det här unika hotellet är inspirerat av sjöfart och allt på hotellet har referenser och artefakter till det marina. Varje våning, och även varje rum är som ett litet museum med alla antikviteter som familjen har samlat på sig under lång tid. 1987 öppnades Victory Hotel komplett med modellfartyg, figuriner och allt annat som förknippas med det böljande blå. Det tog flera år av efterforskning för att ge varje rum i hotellet ett namn och bild efter svenska sjökaptener. Fartygen, modeller och gamla foton ger varje rum en unik karaktär. Vi bodde i rummet Kapten Svensson. Det var ett luftigt rum med vackra, antika detaljer. Det är ett dubbelrum för två personer med en dubbelsäng. Det finns också en stor soffa där man kan sjunka ner och ta det lugnt.

Victory Hotel

Rummet Kapten Svensson

Stockholm

Rummet från en annan vinkel

Gamla stan

Mysig soffgrupp

Badrummet och också stort och fint. Duschen är oemotståndligt vacker med sitt färgglada mosaik. Se på det intrikata mönstret.

Mosaik

Vacker dusch

I badrummet finns det väldoftande skönhetsprodukter baserade på naturliga råvaror och oljor. Smart också att det är två handfat! Perfekt för par som vill göra i ordning sig tillsammans.

Gamla stan

Två handfat, praktiskt för par

Sjöfart

Marint tema

The Collector´s hotel

Ett skepp kommer lastat

Victory Hotel

Det marina temat är genomgående

Ett stort plus med Victory Hotel är den hjälpsamma och trevliga personalen. De svarar glatt på alla frågor man kan tänkas ha och berättar mer än gärna om hotellets historia.

Läs mer om Collector´s Hotels här:

https://viewstockholm.com/place/the-collectors-hotels/

En extremt gullig gest var när vi kom till rummet efter att ha varit ute på stan och upptäckte att vi fått en liten överraskning. Det stod en bricka på vardagsrumsbordet med en vacker flaska fylld med portvinet Ruby Porto, Kopke, två glas och två bitar Valhrona choklad. Det var en fin detalj som var pricken över i under denna fina hotellvistelse.

Mums

Portvinet Ruby Porto, Kopke

En annan härlig sak som hotellet erbjuder är en bastu och relaxavdelning. Det är mysigt att man kan boka den privat för 1,5 timme via hotellets reception. I relaxavdelningen kan man koppla av helt. Det finns dessutom en minibar med öl och vatten till försäljning. Dessutom är det helt gratis med tiden i spat för hotellgäster. Superb!

Spa

Relaxavdelning för hotellgäster

Frukosten var mycket god, gjord av så mycket ekologiskt och närodlat som de kan erbjuda. Frukosten intogs vid kvarlämningarna av Leijontornet, det enda  av Sveriges försvarstorn som är daterat 1382. Det är Gamla stan i sitt esse.

Victory Hotel

En bit av det anrika Leijontornet från 1382

Nu var tyvärr restaurangerna och barerna stängda just den här dagen då jag besökte Victory Hotel. Men annars ligger Djuret, Pubologi, Flickan, The Burgundy och Tweed här vägg i vägg med hotellet. Läs mer om min intervju med Henrik Lundström och hans favoritbar Tweed här:

Henrik Lundström – actor and DJ with a sense of style

Jag kan verkligen rekommendera en weekend eller natt på Victory Hotel eller något av de andra hotellen i The Collector´s Hotels.

/Anja

Previous post

Next post