Restaurangtipset: Djurgårdsbrunns värdshus

Hej!

Jag och delar av familjen åt en trevlig fredagsmiddag på anrika Djurgårdsbrunns Värdshus. Restaurangen ligger vid vattnet längs Djurgårdskanalen i närheten av Kaknästornet. För att komma dit kan man antingen gå ner längs vattenpromenden, köra bil förbi ambassaderna, eller ta buss 69 mot Kaknästornet. Busshållplatsen är precis utanför restaurangen så det är praktiskt.

När vi hade kommit in ordentligt så skålade vi “välkommen” med mousserande vinet : NV Campo Viejo Cava Reserva framför den varma brasan i mingelrummet. Där satt vi och småpratade och lugnade ner oss efter den iskalla vårpromenaden dit. Efter cirka 20 minuter blev vi tilldelade ett bord i mitten av restaurangen med utsikt ner mot vattnet det det var fönster på den sidan. Kyparen rekommenderade vin som skulle passa maten vi beställde. I mitt fall passade:

2013 Djurgårdsbrunn’s Syrah/Grenache, L. Miquel, Languedoc
99/395:-

Mitt val av meny såg ut så här:

Förrätt: Skummig hummersoppa med smörkokt fänkål och och croquette med västerbottenost och hummer. Pris: 130 SEK

Varmrätt: Grillad entrecotè med persiljesmör, oxsvansky, haricot verts och potatisgratäng med ost. Pris: 265 SEK

Dessert: Mörk chokladterrin med vaniljkokta bär, vit chokladkräm och kanderade hasselnötter. Pris: 99 SEK

Efter maten högg vi in på den rika och välsmakande ostbuffèn som en extra dessert. Dessutom fanns det en skål med mitt favoritgodis Twist också. Och även kakor. Vi rullade från restaurangen mätta, varma och belåtna. Jag tror definitivt vi kommer gå hit igen. Det var god mat, mysig och varm inredning och personalen var jättetrevlig. Det enda minuset är väl att det ligger en lite knasigt långt bort om man inte bor på Östermalm, vilket jag tyvärr inte gör. Men som en avslutning på en djurgårdspromenad på sommaren är det väl en perfekt avslutning.

/Anja

Restaurang

Djurgårdsbrunns värdshus

Mingelrummet

Djurgårdsbrunns värdshus

Vintermys

Djurgårdsbrunns värdshus

Restaurang

Djurgårdsbrunns värdshus

Hummersoppa

Maten på djugårdsbrunns värdshus

Previous post

Next post