Restaurangtips- Amida Kolgrill Södermalm

Mixtallrik på Amida Kolgrill

Mixtallrik på Amida Kolgrill

Amida Kolgrill på Södermalm i Stockholm är ett bra ställe att äta på om man gillar grillad, färsk mat. Som första kolgrill på Södermalm i Stockholm har de under sina tio år lockat till sig massvis av nyfikna gäster varav flera har blivit stammisar. Restaurangen är döpt efter staden med samma namn, så det är lite rolig kuriosa.

Maten på Amida

Jag och min kompis Iman gick dit och käkade en grillmix tallrik. Då fick man en tallrik med olika sorters grillade grönsaker, nötkött och kyckling. Det var verkligen färskt och smakrikt med mycket fokus på själva råvarorna. Till maten drack jag Ayran, en slags lättsaltad youghurtdryck. Vi har också testat att äta grillspettsrulle på Amida. Och det är samma sak där, den är färsk och det är tydlig fokus på själva råvaran.

Gott te finns efter maten på Amida

Gott te finns efter maten på Amida

Dessert på Amida

Ok, man går inte hungrig ifrån kolgrillen i första taget. Men för den som ändå har lite plats kvar i magen finns det efterrätt i form av baklava. Den är otroligt krispig och söt. Till baklavan kan man dricka lite thé. Iman lärde mig att man ska göra själva teet på ett speciellt sätt.  I princip går det ut på att man ska blanda i kallvatten i det heta vattnet.

Vattenpipa

Vattenpipa

Här kan du läsa om våra tips på romantiska restauranger i Stockholm

Mer om Amida

Att personalen är supertrevliga och hjälpsamma ska också läggas till. Maten är väldigt prisvärd och en redig portion kostar mellan 100-200 kronor. Det finns även en till kolgrill i Kungens Kurva, den har jag dock inte besökt. Men om jag någon gång har vägarna förbi där så kommer jag gärna äta där. De erbjuder även catering och jag kan verkligen tänka mig att det kan vara perfekt festmat. Amida kan verkligen kunnat erbjuda supergod mat till budgetpriser. Jag är nog inte den enda som tycker det.

Text: Anja

Foto: Julia Dansarie för Viewstockholm

 

Previous post

Next post