Restaurang Slingerbulten i Gamla stan

Jag besökte den trevliga restaurangen Slingerbulten i Gamla Stan. Jag älskar stadsdelen Gamla Stan så varje gång jag får besök av någon vän från utlandet visar jag upp den delen av stan. På en av huvudgatorna, på Stora Nygatan 24 ligger Slingerbulten. På Slingerbulten serveras god, rustik svensk husmanskost. Typiska rätter är gravad lax med dillpotatis, köttbullar med potatismos, fisksoppa och sill.

God mat på Slingerbulten

God mat på Slingerbulten

Trots att det var en murrig måndagkväll i början på April var det flera gäster på restaurangen. Vi satt precis vid fönstret och folk som passerade på vägen kikade in, många verkade spontant gå in och äta. Det var massor av italienska turister på stället och de verkade nöjda med maten de beställt. Jag var supernöjd med min rätt som var klassiska köttbullar.

Klassisk husmanskost på Slingebulten

Klassisk husmanskost på Slingerbulten

Det var en redig portion med en smarrig potatismos, brunsås, rårörda lingon och pressgurka. Min kille Alex åt entrecote med riktigt krispiga pommes frites. Öppettiderna är generösa, och det är öppet till klockan tio varje dag.

Inredningen är mysig och ljus och öppen. Det är rutiga bordsdukar och det känns som man är hemma hos någon snäll person.

Inredningen på Slingerbulten är mysig.

Inredningen på Slingerbulten är mysig.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök här för den som vill äta god, svensk mat och vill ha en mysig kväll i Gamla Stan.

Restaurang Slingerbulten bjuder på gott bröd till maten

Restaurang Slingerbulten bjuder på gott bröd till maten

Du kommer inte att bli besviken!

/Anja

 

Previous post

Next post