Postal art är en ny utställning på Postmuseum

Min mamma är textilkonstnär och bjöd med mig på Vernissagen för den nya utställningen Postal Art som just nu visas på Postmuseum i Gamla Stan i Stockholm. Efter ett studiebesök på ett Postmuseum i Kanada bestämde museumcheferna på Postmuseuem Stockholm att göra ett konstprojekt – Postal Art.

Post

Jag och mamma på Postal Art vernissage på postmuseum

Konst på temat post fanns redan men Postmuseum i Stockholm kände att det behövdes en nutida. Gerleborgskolans andraårselever skapade konstverk kring post/brev/paket/kommunikation. Samtidigt fick medlemmar från föreningen Skapande Broderi i Stockholm arbeta fram textila konstverk på samma tema.

Post

Ett band spelade musik på Vernissagen

Post

Det bjöds på vin och goda mingelsnacks innnan bandet klipptes

Utställningen öppnade den 30/11/2018 och kan ses fram till Augusti 2019. Förutom skapande broderis konst och Gerleborgsskolans elever har konstnärerna Linn Lindström och Kirstine Lund skapat ett konstverk som bygger på en tre års brevväxling mellan varandra. Konstverket heter Simultaneous Souvenirs ( a record of a wordless correspondence).

Min mamma är medlem i föreningen Skapande Broderi i Stockholm och gjorde konstverket “Olympiaden inställd”, ett broderi på linnetyg. Konstverket har nummer 57.

Post

Konstverket ” olympiaden inställd” av Riitta Nilsson

Konstverket fick sitt namn av en stämpel. Stämpeln användes tidigt men sedan blev olympiaden inställd på grund av kriget. Olympiaden blev av först 1952. Soldaterna på fronten fick skicka sin post utan frimärke, de stämplades  då som “fältpost”

Det finns otroligt många fina konstverk i utställningen Postal Art på postmusuem i Stockholm så jag kan rekommendera alla ett besök där under det kommande året.

 

Post

Konstverket 44 “Svenska konungars berömliga drifter” av Ingela Gréau

Konst

Konstverket nr 65 ” Kultajoutsen – Guldsvanen” av Heli Saarne

 

Post

Konstverk nummer 48 “Från dåtid till nutid” av Kerstin Karlsson

Det finns massor av härliga konstverk att beskåda. Här var ett litet urval av mina favoriter. Vill ni veta mer om utställningen Postal Art kan ni kolla på postmusuems hemsida: http://www.postmuseum.se/

Kontakt och öppettider:

Postmuseum, Lilla Nygatan 6, T- bana Gamla stan.

Telefon: 010-4364439

Öppet: tisdag till söndag 11-16. Entré vuxna 80 sek, pensionärer och studenter 50 sek, barn upp till 18 år har fri entré.

/Anja

Previous post

Next post