The Phantom of the Opera på Cirkus

Hej!

Jag var och såg den klassiska musikalen “The Phantom of the Opera” på Cirkus i Stockholm. Det var första gången jag såg den och jag blev förtrollad.

Cirkus

Cirkus i Stockholm

Den var precis så bra som alla säger och jag går fortfarande och nynnar på temalåten.

The Phantom of the Opera är en av världens mest storslagna musikaler och har setts av mer än 140 miljoner människor. Senast den sattes upp i Stockholm var 1989-1995 på Oscarsteatern och den blev då en av Sveriges största teatersuccéer. Höstens premiär på Cirkus i Stockholm markerar även 30 år sedan musikalen sattes upp för första gången på Her Majesty’s Theatre i Londons West End. Sedan tidigare är det klart att vår största musikalstjärna Peter Jöback spelar The Phantom, en roll som han hyllats för både på Broadway och West End och han är en av endast fyra skådespelare som gjort rollen på båda sidor av Atlanten” så beskrivs musikalen i pressreleasen.

Det var helt fullt i salen och folk köade in till showen.

Phantom of the Opera

Phantom of the Opera

Publiken på Cirkus

Publiken på Cirkus

Jag och Alex hade jättebra platser på rad 5 rakt framför och nära scenen. Jag älskar att sitta nära och se och känna alla detaljer från skådespelarnas prestationer. Det var en bra story som täckte allt från romantik, humor, skräck och gotiskt, spöklik magi.

Gotisk staty

Gotisk staty

Musiken var pompös och scendekoren rik och detaljerad. Min mamma älskar Peter Jöback, och jag likaså. Han är fantastisk i rollen som The Phantom och sjunger så vackert som bara han kan. Men alla skådespelare i musikalen var duktiga och roliga. För den som vill finns det en del biljetter kvar då de släppte nya på grund av den stora efterfrågan. Ni kan kolla på den här länken och se om det finns något att boka: http://www.ticketmaster.se/artist/the-phantom-of-the-opera-biljetter/2612?brand=se_cirkus

Nu funderar jag vad jag vill se för musikal framöver. Har ni några tips så skriv gärna en kommentar?

/Anja

 

 

Previous post

Next post