Petra Mede – Den Ofrivilliga Divan

Jag var och såg föreställningen “Petra Mede- Den ofrivilliga divan”Maximteatern i Stockholm. Petra Mede är en rolig komiker som tog hela världen med storm när hon var programledare tillsammans med Måns ZelmerlövEurovision Song Contest 2016.  

Petra Mede

Maximteatern

Många undrar nog vad hon har sysslat med efter den internationella succén. Jo, hon har dragit land och rike runt med sin föreställning “Petra med-den ofrivilliga divan“. Vad handlar då showen om? På hemsidan skriver de så här:

Möt Petra Mede – den före detta dansaren som dök upp från ingenstans, gjorde succé som komiker, och plötsligt befann sig i en värld av galor, festivaler och TV-sändningar med hundratals miljoner tittare. Många avgudar henne, andra ogillar hennes kompromisslösa framtoning – helt klart är att alla har en åsikt om denna partydrottning från Partille.”

Showen har fått bra kritik och sålt slut biljetter i flera omgångar. Nu har Maximteatern satt in två extra föreställningar den 17 och 18 maj kl 19.30. Biljetter finns att köpa på Ticketmaster.

Petra Mede

Petra Mede på Maximteatern

Vad jag tyckte om showen?

Den var självklart väldigt rolig som ni förstår, och lockade till många skratt. Hon har en hård och speciell humor som jag tilltalas av. Man kan inte värja sig mot hennes satiriska resonemang. Hon drar skämt om allt från ekonomi, arbetslöshet och invandring på ett kompromisslöst sätt. Med förbehållet att det eventuellt kan vara provocerande för vissa. Petra Mede fick även med lite svärta i showen och berättade om sitt inre mörker och hur hon ser på livet. Jag har tidigare skrivit om hennes öppenhjärtiga samtal om psykisk sjukdom i en annan artikel. Lite dans och sång bjöd hon även på.  Jag kan rekommendera showen till alla som gillar Petra förstås, men också till alla som vill ha en rolig eftermiddag eller kväll. Och för alla som vill få skratta av sig.

/Anja

 

Previous post

Next post