Nationaldagsgaloppen 2016

Hej!

Hoppas ni har haft ett fint nationaldagsfirande. Själv var jag på Nationaldagsgaloppen som utspelas på Gärdet i Stockholm varje år. Det kom cirka trettio till fyrtiotusen besökare, enligt speakern på scen. Det var en rolig fest med vackra, välklädda och glada människor. Solen sken hela dagen så jag brände mig lite. I minglet kunde man spana in alla människors fantasifulla hattar. Det fanns foodtruckar, champagnebar (galopp och champagne hör ihop!) och vin och ölbar.

En resa med Emirates till den prestigefyllda galopptävlingen HH Sheikh BinZayed Al Nahyan Global Arabian Flat Racing Festival i Abu Dhabi november lottades ut. Den ville jag vinna för jag älskar hästar, galopp, arabhingstar och GLAMOUR!  Självklart var det roligt att se alla vackra galopphästar (speciellt de graciösa araberna) och ponnyer tävla om fina pengapriser på banan. Enda minuset under dagen var de oerhörda långa köerna till de få matställen som fanns på området. Jag och mina föräldrar jagade efter kaffemannen och köpte en varsin kopp kaffe. Jag hade lite nötter i väskan som vi åt för att få energi. Vatten delades däremot ut.

Mina 3 råd till nästa år:

1: Ta med en picknickkorg och en filt.

2: Solskydd på huden.

3: En snygg outfit och matchande hatt. (Ej högklackade skor!)

Galopp på Gärdet

Nationaldagsgaloppen 2016

Ett annat roligt inslag är den årliga hattparaden som utspelar sig vid en liten scen nära banan.

Nationaldagsgaloppen

Hattparaden 2016

Våra hattar är ett arv från min farmor. Farmor Gurli festade loss på Östermalm på 50-och 60 talet och hon bar alltid vackra hattar som matchade med dräkterna.

Hattar på Nationaldagsgaloppen 2016

Hattparaden 2016

Juryn bestod av bloggaren/kändisen Daniel Paris, Ann Wilson från Let´s Dance och Anders Bagge från Idol.

Jag var lite blyg när jag gick framför juryn med min nummerlapp. Jag missade nog att se alla i ögonen. Jag kom tyvärr inte i final, trots den vackra gamla hatten. Men dagen var lika rolig ändå! Dessutom var det kul att se alla andras fina hattar. Folk är så kreativa!

Daniel Paris, Ann Wilson, Anders Bagge

Juryn i Hattparaden 2016

Juryn på Hattparaden

Nationaldagsgaloppen 2016

Ses nästa år på Gärdet!

/Anja

Previous post

Next post