Möhippa på Exit Games med Valhalls hemlighet

Nu är det säsong för bröllop och möhippor och svensexor. Jag tycker det är perfekt att en del av en möhippa (eller svensexa) kan vara att göra ett mindgame. Exit Games är ett så kallat Escape Room där man genom smart strategi, kreativitet och kommunikation tävlar i ett team och löser uppgifter för att ta sig genom ett spel.  Vi valde att ta med vår blivande brud och spela Valhalls hemlighet på möhippa.

Exit Games

Den blivande bruden visste vad som väntades…

Ett roligt spel som går ut på vi vikingar ska komma till Valhalla: Så här beskrivs den på hemsidan Exitgames:

Utmana de gamla asagudarna och upplev den nordiska mytologin i de urgamla delarna i hjärtat av Stockholm!Den mäktiga vikingahövdingen Grimulv och hans tappra trupp har dött och vaknar upp i…en grav? Inte i Valhall! Det är mörkt, trångt, tyst… det är sååå tråååkigt!Ni kommer behöva alla era förmågor och allt ert mod för att ta er in i Valhall för evigt liv och evig fest. Men ha i åtanke: lyckas ni inte på 60 minuter kommer den onda gudinnan Hel och tar er till Helvetet i stället…”

Exit games

Genomgång av Regler och tips

Man kan få ledtrådar under spelet om man fastnar i sitt tankesätt och inte kommer vidare.

Vi hade hur kul som helst, vi var totalt uppslukade av att lösa gåtorna under de 60 minuter vi hade på oss i rummet. Det är svårt och man måste tänka logiskt och matematiskt, det hjälper om man har spelat tv-spel tidigare eftersom där lör man sig att tänka kreativt och söka svar i det som ser omöjligt ut vid första anblick. Tyvärr klarade vi oss inte till Valhalla på de 60 minuter vi hade. Vi tror att vi skulle klara det om vi hade fler personer, vi var ändå fyra stycken. Men hur som helst var det så roligt så vi vill alla spela flera spel.

Exit games

Tvillingarna får teamworka i Vikingalaget.

Exitgames

Läskigt svin

Det finns fem olika spel uppdelat i Gamla Stan och på Södermalm. Man kan vara 2-6 spelare lite olika beroende på vilket spel man väljer. Man kan boka enkelt via deras hemsida.

/Anja


Anja Akenzie

Previous post

Next post