Middag på Vau de Ville

Hej!

Vau de Ville är en trevlig restaurang som ligger mitt på Norrmalmstorg, mellan Kungsträdgården och Stureplan i Stockholm. Det perfekta läget gör att många passerar här, och droppar in för en bit mat eller dryck. Vau de Ville är en ett klassikt franskt brasseri med hög kvalité på mat och dryck. Hit kommer folk både för mat och dryck. Man får bra service och personalen är trevlig. Här finns klassiska svenska rätter som till exempel räksmörgås och köttbullar. Men de är även riktigt vassa på sushi och andra rätter som serveras i platåer som gjorda att delas. Perfekt för sällskapsmiddagar. Jag och Alex åt en god middag på Vau de Ville och passade på att sitta ute. Sommaren borde vara över, men nej, den hänger sig envist kvar i Stockholm.

Vau de Ville

Jag och Alex åt en god middag på Vau De Ville

Brödet och smöret som ingår som tillbehör är riktiga aptitretare och serveras trevligt i en påse.

Bröd

Brödpåse

Vi beställde en svensk klassiker till varmrätt. Köttbullar med potatis, brunsås, lingon och pressgurka. Jag slog till på entrecôte. Till köttet fick man bea, pommes och en enkel tomatsallad med rödlök. Det var enkla och rena smaker på rätterna. Köttet var riktigt mört och saftigt, det kan jag varmt rekommendera. Flingsaltet på toppen smälte in i köttet och blev pricken över i. Till köttet drack jag ett ett glas rödvin, Côte du Rhône från 2015.

Middag

En redig måltid

Det var härligt att sitta ute också och se på livet som passerar i Stockholm. När det är sensommarsol kan man passa på att vara ute.

Stureplan

Utsikt mot biblioteksgatan

På Vau de Ville går det bra att komma in när som helst. Man behöver inte boka i förväg, men om man är många kan det förstås vara en bra idé så man kan vara säker på att få bästa plats.

Hälsningar Anja

Previous post

Next post