Middag på Olja och Oliv på Södermalm

I måndags så var jag och provsmakade menyn hos Olja & Oliv Delikatesser på Erstagatan 16 på Södermalm. Det är inte ofta som jag besöker knivsöder men det är ju faktiskt en otroligt fin stadsdel med många småbutiker samt trevliga restauranger m.m. Jag har tidigare skrivit om delikatessbutiken här. Jag tog med mig härliga kändisfrisören Tito Frez och vi började med att dela en charktallrik, det kan man aldrig egentligen få nog av och jag längtar redan till hösten då man kan njuta av gott bröd, olja, charkuterier, oliver, soltorkade tomater och ett gott rödvin till. Det är nästan så att smaklökarna löper amok när man blandar dessa saker. Så jäkla gott!

Till huvudrätt så prövade jag deras lasagne som var väldigt bra tillagad. Till efterrätt så delade vi som ett gammalt gift par på pannacotta samt tiramisu. Pannacottan som var gjord på blodapelsin (säsongens smak) var verkligen to die for. Hade det funnit en djupskål att servera denna i med en stor slev så hade jag varit först med att prova-på detta. Tog bilder med mobilkameran men är verkligen inte nöjd med dem så det får bli bilder som är tagna på lokalen samt delikatesserna sedan tidigare.

Så ät lite med ögonen nu! 😉

Kontakt:
Erstagatan 17, 116 36 Stockholm
Telefon: 08-462 06 06

unspecified-6 unspecified-5 unspecified-1 unspecified unspecified-2 unspecified-3

 

 

Previous post

Next post