Matka 2018 resa med Silja Line

Hej!

Matka är Nordens ledande resmässa och besöks av upp till 500 svenska fackbesökare och upptill 70 000 gäster. Matka betyder resa på finska och utspelar sig i Finlands huvudstad Helsingfors. Det är en stad som är lätt att ta sig till från Stockholm så därför vill jag berätta om den lilla resan vi gjorde. Vi var en grupp på hundra personer som åkte med Silja Serenade från Stockholm till Helsingfors mitt i iskalla januari. Finesse Promotions anordnade det fina eventet. Det roliga var att det var både jag, Natali och Iman som åkte så vi fick tid att umgås också. Silja Line är ett rederi som firar 60 år av sjöfart mellan Sverige och Finland. De kryssar fram och tillbaks med nöjda resenärer året runt. Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen (SRF) firar 80 år och Finland firar 100 år av självständighet. Därför var det en extra speciell kryssning för oss som åkte med. Vi åkte med Silja Serenade som är ett av Östersjöns finaste fartyg. Det finns en lång promenadgata i mitten av båten som är fylld med butiker och restauranger. Jag gillar verkligen att strosa runt där. Bland annat har de en lyxbutik med smycken från bland annat Gucci och väskor från Versace och Furla. Första kvällen ombord lyssnade vi på ett seminarium om Finlands framtid och ekonomi. Senare på kvällen åt vi tre-rätters middag i restaurang Tavolata.

Tavolata

Jag och tjejerna på middagen

De har god mat och dryck i Italiensk stil. Efter middagen gick vi till showbaren Atlantis Palace och såg en fartfylld musik och dansshow med en grupp från Sydafrika.

Läs ett annat inlägg om kryssning: https://viewstockholm.com/kryssning-med-tallink-silja/

Show

Dansgrupp på Silja Serenade

Till showen beställde jag en “Silja 60 år” – drink. Den var mycket god och jag fick behålla det fina glaset!

Drinkar Silja Line 60 år

Drink Silja Line 60 år

Silja Line

Silja Line och Matka 2018

Vi tjejer svängde våra lurivga på dansgolvet sen när showen var över. Vi upptäckte att det också fanns ett disco med riktig discomusik så vi tog några danssteg även där. Dagen efter åt vi frukost och drog till mässan. Men mer om det i nästa inlägg.

/Anja

Previous

Next

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *