Matka 2018 dag två med Silja line

Hej!

På Matka var det så många utställare . Flera hundra. Länder från hela världen fanns på plats för att representera sina resmål. Vi hade bara några timmar på oss så vi fick ha snabba möten.

skylt

My Helsinki

Vi möttes av ett iskallt och gnistrande, snöigt, Helsingfors.

Vinter

Jag, Natali och Iman

En stor del av mässan tillägnades förstås Finland och alla dess besöksmål. Det finns mer att se i vårt kära grannland i öst, än man kan tro. Självklart borde alla besöka Nådendal där nationalikonen Mumin håller till.

Mumin

Mumin

Finlands flygbolag Finnair har många viktiga rutter från Helsingfors. Även för oss svenskar kan det vara bra att boka Finnair om man ska till Asien, de flyger ofta direkt från Helsingfors till många olika resmål.

Finnair

Finnair

Matka

Finnair hade en tävling

Vi hade tur som hittade en monter där de bjöd på stark, indisk mat. Yummy!

Matka

Indisk mat på Matka

Och vi träffade på en gosig mjukistiger vid en monter.

Tiger

Gosig tiger på Matka

I en annan monter fick Iman och Natali fin henna på sina händer.

Henna

Henna

Efter att vår tid på Matka var slut åkte vi tillbaka till båten. Vi var så hungriga så vi orkade passade på att ta ett litet mellanmål. Vi åt sushi på båtens sushirestaurang. Sushin var riktigt god. Det smakade fräscht och färskt så det kan jag varmt rekommendera.

Sushi

Sushi

Efter middagen tog vi det lugnt och sen var det dags för buffé igen. Där finns verkligen allt. Jag gillade att det var ett rikligt utbud på sallad och nötter. Jag åt också massor av sill och lax. Sen blir man ju så mätt att man knappt orkar dessert. Men dessertbordet är verkligen läckert. Se bara på denna läckra solgula kaka. Perfekt i den karga vintern.

Gul kaka

Dessert

Efter buffén var det dags för show igen i Atlantis showbar. Den var lika bra dag två som dag ett.

/Anja

 

Previous

Next

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *