Mardi Gras-party på Kommendören

Februari kan framstå som en grå och kall månad, men det behöver den inte vara. Den 28 februari går startskottet för den färgstarka högtiden Mardi Gras, en högtid som firas på olika sätt runt om i hela världen. Starkast fäste har Mardi Gras i New Orleans, där de firar med en av de mest berömda karnevalerna i världen, musik och mat står i fokus.

Mardi Gras

Creolsk gryta

Jag har firat Mardi Gras i New Orleans när jag var utbytesstudent i USA 2009. Jag minns att det var en rolig och färgstark högtid och jag skulle inte tacka nej till att uppleva det igen. Husen var pyntade i glittriga girlanger så allt glänste och glittrade. Runt halsen var alla klädda i halsband som kallades “beads” och var i samma stil som husens glitter. Det var rena rama festen när vi gick en pubrunda längs huvudgatan Bourbon Street. Det är en lång bargata mitt i centrala New Orleans. Man kunde dricka den lokala drinken “hurricane” som var en slags mishmash av alla möjliga sorters alkohol. Den var stark men god. Annars gick Mardi Gras mest ut på att dricka, äta gott och träffa nya, roliga, människor.

Kommendören

Typisk mat under Mardi Gras

Trots att jag är i Sverige i år har jag möjlighet att fira Mardi Gras. Restaurangen Kommendören bjuder på karneval i sin bardel mellan den 28 februari och den 4 mars. Bardelen kommer vara utsmyckad i sann Mardi Gras-anda och det kommer finns en specialmeny där man kan beställa traditionella cajun-rätter.

Cajun food

Cajun food

På menyn finns en härlig– New Orleans Boil – en stor gryta med bland annat skaldjur, hemmagjord rökt korv och grönsaker som är en rätt man delar två eller flera.

New Orleans

New Orleans gryta

Grodlår

Grodlår eller friterade kycklingarvingar med citronaioli låter gott

Det finns fler goda rätter att välja på:

Meny:
Starters:
Frog legs ”Louisiana style”, lemon aioli
Spicy chicken wing, hot Sauce
Main Course:
Homemade smoked sausage, bread, pepper, roasted onion, mayo
To Share:
New Orleans Boil, clams, crayfish, smoked sausage, potatoes, corn, celery
Deserts:
Donuts, apple, vanilla creme, cinnamon

Yummy!

Ring 08-661 67 00 för att boka bord snarast eller boka via restaurangens hemsida.

/Anja

Previous post

Next post