Mardi Gras på Vassa Eggen 2018

Mardi Gras är en färgsprakande festival som firas runt om i New Orleans i USA under den här tiden på året. Jag har själv varit där på plats live under Mardi Gras 2009 och kan intyga att det är en fantastisk fest. Det är mycket fokus på mat, dryck och färgstarka dekorationer.

Restaurangen Vassa Eggen i Stockholm tar tillfället i akt och bjuder in till stort firande av Mardi Gras. Med start idag – den 27 februari till den 3 mars kan man ta del av partyt som består av en specialmeny.

Maten som erbjuds är inspirerad av den amerikanska södern, det utlovas Comfort Food och nya, kreativa maträtter. Huvudrollen i menyn innehas av en krokodil som serveras i två varianter av korv. På menyn hittar man även grodlår, shortribs med Southern Comfort glaze eller BBQ-bringa som tillretts i 24 timmar.

Mardi Gras på Vassa Eggen

Läcker mat inspirerad av den amerikanska södern

Mardi Gras ligger oss på Vassa Eggen nära om hjärtat, vår intention är att maten ska kännas så autentisk som möjligt, som om man vore i New Orleans själv, säger Linda Engberg, köksansvarig på Vassa Eggen.

Gumbo är också ett klassiskt inslag på menyn. En riktigt god gumbo är perfekt så här i kyliga februari.

Läs också om S:t Patricks day på Vassa Eggen: https://viewstockholm.com/saint-patricks-day-vassa-eggen/

Mardi Gras på Vassa Eggen i Stockholm

Missa inte de goda Mardi Gras-inspirerade drinkarna!

Förutom den läckra menyn dyker det upp massor av nya drinkar i amerikansk stil. Drinkar som Zazerac, SoCo Cherrycoke eller klassikern Hurricane får vem som helst att känna festivalkänsla. Hurricane är en populär drink på Bourbon Street under just Mardi Gras. Vassa Eggens tolkning av Hurricane består av Havanna 7 yo rom, Passionsfrukt, lime, citron, sockerlag, topp av ett körsbär och apelsin. Till dessert kan man beställa en deepfried Snickers, låter farligt gott!

På lördag den 3 mars kommer det vara en extra stor och härlig fest där det också utlovas överraskningar. Se till att inte missa den här underbara festen!

Hälsningar Anja

Previous post

Next post