Lyxmiddag på Mr Voon

Hej!

Jag vill gärna tipsa er om ett nytt ställe i Stockholm- restaurangen Mr Voon. Det är en ny asiatisk restaurang som ligger mitt i centrala Stockholm på smålandsgatan 26. Det är entreprenören och kocken Jonas Svensson som ligger bakom denna nyhet i restaurangvärlden. Det finns Asian Grill och även Sveriges första Tempurabar. Förutom mat i absolut världsklass finns det goda drinkar och på helgerna Dj och liveakter onsdagar och torsdagar. Jag och min vän Iman Al Debe och vår kompis Maria Bennet hade en tjejkväll på Mr Voon där vi testade deras populära avsmakningsmeny på 7 rätter.

Färgstarka drinkar på Mr Voon

Färgstarka drinkar på Mr Voon

Den kallas Mr Voon Signature Omakase och består av en setmenu för 790 kr. Varje rätt var delikat och smakrik och dessutom snyggt upplagd. Första rätterna som kom in var färsk fisk med tryffel på. Riktigt gott verkligen. Sen var det också en rätt med avokado, tomatsallad och kryddig, salt krisp.

Fisk, avokado och härlig tryffel

Fisk, avokado och härlig tryffel

Efter det kom en mellanrätt med majs i popcorn-liknande form och som hade en fantastisk sås som tillbehör. Den rätten var så delikat och god att det vattnas i munnen så fort jag tänker på det. Vi fick också in en hel tallrik med friterade grönsaker och fiskar.

Läs mer om tips på asiatisk mat: https://viewstockholm.com/pho-bun/

Friterat på Mr Voon

Friterat på Mr Voon

Drinks n Food

Drinks n Food

Sen kom en härlig sallad.

Asian food

Mr Voon

Paradrätten var fint kött. Se på bilden hur vackert ljusrosa det är och bra och tunnt skuren.

Perfekt kött på Mr Voon

Perfekt kött på Mr Voon

Desserterna var estetiskt tilltalande och smakrika. Det roligaste och mest udda var en dekonstruerad glasstrut.

Mums för dessert!

Mums för dessert!

Förutom att maten var fantastisk vill jag tillägga att servicen var bra. Själva stämningen var mysig. Restaurangen är mörk och murrig, vilket ger en myskänsla. Jag kommer gärna tillbaks hit igen och äter snart.

/Anja

 

 

 

Previous post

Next post