Lös mysterier på Stockholm Questrooms

Stockholm Questrooms, vad är det? Jo, det är en plats i Stockholm där fantasin och kreativiteten får flöda genom att man spelar livespel. Det är en trend runt om i världen att spela dessa så kallade mystery games. Det var för några år sedan i Ryssland som ett gäng tekniskt kunniga studenter skapade denna typ av spel som grupper kunde lösa tillsammans. Det blev snabbt populärt och spelen spred sig runt om i Europa. Nu finns ett flertal av dessa spel på Stockholm Questrooms.

Stockholm Questrooms

Stockholm Questrooms

Testade att spela på Questrooms

Vi var ett stort gäng som testade de olika spelen. Det var superkul! Jag kan inte avslöja så mycket om spelens innehåll av naturliga skäl. Att bli överraskad och att lösa mysteriet är själva grejen. När man kommer in möts man av trevlig personal som förklarar grunderna i hur man spelar och början av historien till just det man ska spela i.

Lobby

Lobbyn i Stockholm Questrooms

Jag och några andra våghalsar valde att spela det läskiga Horror Escape. Mord, blod, skräck,  ja, jag upplevde det precis som om att vara med i en skräckfilm.

Blodigt på Horror Escape

Blodigt på Horror Escape

Det var ganska läskigt måste jag erkänna, men det är lite det som är poängen. Jag kan inte berätta exakt vad som var det läskigaste, det får ni uppleva själva.

Horror Escape

Mordhistoria i Horror Escape

Men det var också roligt. Vi var fyra personer som löste gåtan tillsammans så på så sätt var det ända “tryggt”. De andra som inte vågade horror valde att spela Russian Maffia Escape. Det finns även andra spel att välja mellan på, The Haunted Photolab och Prison Break. De finns på filialen som ligger på St.Eriksgatan 33 A. De är säkert roliga att spela så de ska jag se till att testa. Man kan enklast boka spelen via hemsidan och kom dit mätt och pigg så du kan koncentrera dig på att lösa mysterierna.

/Anja

Previous post

Next post