Lakritsfestivalen 10 år

Hej!

I år fyller Lakritsfestivalen 10 år. Det firas stort på Annexet i Stockholm, samma lokal som förra året. Lakritsfestivalen är en helg fylld av godbitar för alla lakritsälskare. 14-15 April klockan 10-17 kan man gå runt på det över 2000 kvadratmeter stora festivalområdet, fyllt av lakrits i alla möjliga stilar. Man kan shoppa, provsmaka och testa nya lakritssorter. Man kan delta i masterclasses, tävlingar eller bara umgås med andra lakritsälskare. Jag har varit på mässan flera år i rad och tycker att det år lika roligt varje gång.

Lakritsfestivalen 10 år

Lakritsfestivalen 10 år

Det blir större och större för varje år och mer och mer lakrits.

Bild över festivalområdet

Bild över festivalområdet Foto: Natalia Schwarzova

11 000 personer besökte lakritsfestivalen 2017. Så vi får se vad som händer nu 2018. Arrangör är Tuija Räsänen och hon anordnar också en lakritsfestival i Helsingfors 11-12 November i år. Hon driver även lakrits och chokladbutiken Choklad och Lakrits Sverige. Där kan man köpa lakrits året om, perfekt för alla er som inte hinner besöka lakritsfestivalen men ändå vill ha nyheter.

Läs mer om Lakrits: https://viewstockholm.com/sv/snart-ar-det-dags-lakritsfestivalen-2017/

Tuija Räsänen

Tuija Räsänen Foto: Jini Sofia

Förutom all god lakrits man kan upptäcka, finns också en trerättersmeny inspirerad av lakrits. Menyn är i år skapad av Stureplansgruppens kock Micael Karlsson och kocklärlingen Felicia Ekström. Menyn som består av tre rätter kostar 395 kr per person och man måste boka i förväg och för minst två personer. Man kan även beställa till ett vinpaket för 320 kr. Nyhet i år är också Lakritsbåten. Det kommer vara en lakritskryssning på Viking lines Cinderella den 18/10 i år. Där kan man gå i drinkskola, prova och köpa lakrits till taxfreepriser och äta en trerättersmiddag inspirerad av lakrits. Det låter hur härligt som helst! Boka gör man på Viking lines hemsida: https://www.vikingline.se/hitta-resa/kryssningar/temakryssningar/lakrits/

Ses vi på årets lakritsfestival? Jag kommer definitivt vara där i alla fall!

/Anja

 

 

 

Previous

Next

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *