Kryssning med Tallink Silja

I slutet av Maj åkte jag och min mamma med Tallink Silja till Helsingfors för att fira hennes födelsedag. Färjan som vi åkte heter Silja Serenade och är en av de båtar som går till Helsingfors. Silja Serenade är nyrenoverad, och väldigt fräsch så därför är det trevligt att åka. Vi passade på att bo i Commodore- hytt just för att hon fyllde år. Vi hade balkong i hytten så därför kunde sitta ute och titta på havet när båten åkte.

Hytten:

Balkonghytt

Balcony at Tallink Silja

Hytten var rymlig och man kunde dela upp den i två rum, tack vare en gardin som kunde agera som en avskiljare.

Lyxhytt Tallink

Commodore Suit

Det var så gulligt att bli välkomnad med färsk frukt!

Lyxhytt på Tallink Solja

Commodore hytt Tallink Silja

IMG_1450

Det fanns en stor kyl och ett skåp fyllt av olika glas. Det är också en bonus som ingår – fartygets mousserande vin, öl, vatten och läsk.

IMG_1454

Shoppinggatan:

Längs mitten av fartyget finns promenaden, som är en shoppinggata där det ligger restauranger, barer och affärer. Jag älskar den nya affären Luxury för att de säljer fina accessoarer som smycken och väskor. De har mina italienska favoritmärken Versace, Gucci och Prada. Jag tycker om att gå runt och bara chilla och ingjuta stämningen. Och stämningen höjdes när en DJ och en trumpetspelare plötsligt spelade tillsammans på en liten scen längs promenaden. Och ljudet förde mig till minnenas boulevard, tillbaka till Ibiza, ett resmål som jag håller kärt.

Inte nog med det, det kom cirkusartister som klättrade och hängde ner från taket i tunna tygstycken. Barn och vuxna stod som fastfrusna, och såg med beundran hur de slanka och starka kvinnorna klättrade upp och ner längs tyget. Sen fortsätter shoppingen en trappa ner i Taxfree Superstore (bara namnet är ju lockande!). På en yta av 1115 kvadratmeter kan man verkligen hitta allt! Många av mina favoriter inom skönhet finns, Versace, Gucci, Prada, men även L`occitane och sen finska märket Lumene.

  • Bland godiset köpte jag mina favoriter Djungelvrål, Bassetts winegum och Daim.
  • Bland alkohol köpte jag champagnen Piper-Heidsieck (min favoritchampagne).
  • Och cognac blev Remy Martin: The cellar masters collection no 16 som är en limiterad utgåva som säljs exklusivt på taxfree.
  • Vodkan jag köpte var Russian Standard Gold.

Lounge:

Sen när vi tröttnade på att gå runt, så tog vi en paus och satte oss i loungen (som man får access till när man bor i Commodore) och läste tidningar, drack kaffe och åt kakor.

Lounge lyx

Lounge Commodore Class

IMG_1460

IMG_1470

Maten:

På kvällen åt vi en tre-rätters middag i den trevliga och lagom bullriga, italienska restaurangen Tavolata. Goda viner och god mat.

Foodie

Restaurang Tavolata på Silja Serenad

Men det finns många alternativ för intag av föda, så det är svårt att välja när man åker på en så pass rolig båt som Silja Serenade. Men jag har också provat den klassiska buffén. Och jag vill påstå, att den var riktigt god. Tallink Silja har uppdaterat sortimentet för att hålla högre klass på maten. Det är uppdelat i olika teman, det finns tapas, italiensk anti-pasto, japansk sushi, koreansk kimchi, nordiska fisk och skaldjur, kött (av god kvalité), vegetariskt, ostbricka, mini-desserter, frukter, och bröd. Varje liten matbit var delikat och god. Det vattnas i munnen när jag tänker på de saftiga oliverna från Tapas delen.. och manchego osten… som med fördel sköljs ner med vin…

Sist men inte minst vill jag säga att frukosten på Bon Vivant (som ingår i Commodore) är en njutning för foodies. Jag har ätit många bra hotellfrukostar i mitt liv, men den här på Bon Vivant var en överraskning. Tänk det här scenariot: En frasigt, gyllenbrun, stekt brioche toppad av grillad, färsk laxbit med murkelsås, tillsammans med ett glas iskall champagne. Denna anrättning följs av en krispig, belgisk våffla dekorerad med färska nordiska bär och vaniljskum. Jo, men jag kan nog åka kryssning endast för att få äta frukosten på Bon Vivant igen. Då förstår ni nog hur gott det var.

För mer information om Tallink Silja:

http://www.tallinksilja.se/hitta-resa

Besöksadress:
Södra Hamnvägen 46
Telefon: +46 (0)8 22 21 40 (kundservice)

/Anja Nilsson

 

 

 

 

Previous post

Next post