Kryssning från Stockholm till Helsingfors med Silja Resort

Stockholm är en stad vid havet, så att åka båt eller kryssa med en färja är ett bra sätt att lära känna vår stad. Silja line erbjuder ett nytt kryssningskoncept som kallas Silja resort. Det handlar om att få komma bort från vardagens alla måsten och kunna unna sig en prisvärd, lyxig minisemester. Jag åkte tillsammans med mina vänner Natali, Camilla, Alexander och Alexander på en kryssning med Silja line med fartyget Silja Serenade till Helsingfors. Silja Serenade är helt nyrenoverad och har fått ny, fräsch inredning i hytter och runt om på fartyget. Gourmetrestaurangen Bon Vivant är nyrenoverad och även den tillhörande vinbaren har fått ett upplyft. Nu finns också den populära restaurangen Grillhouse på färjorna till Helsingfors.

Kväll ett: Mot Helsingfors

siljaline

Jag njuter av utsikten i mina fina deluxehytt

Visste ni förresten att Silja line fyllde 60 år förra året? Den vackra blåvita sidensjalen är en hyllning till just Silja Line 60 år. På båten har de just nu tema Gatsby Cruise fram till den 30 Januari 2019. Det är en fantastisk duktig dans och akrobatisk showgrupp som har showen The Great Gatsby som handlar om det glamorösa och glittriga 1920-talet. De uppträder både ute på promenaddäck med akrobatiska showen där artisterna dansar och hänger i kristallkronor. Det är vackert och man tappar nästan andan hur duktiga dansarna är. De kör också showerna “Champagne fever” och “Gangstas Paradise” varje kväll i showbaren.

Silja Line

Häftig akrobatisk show i kristallkronor på Promenaddäck

Läs mer om en annan lyxkryss jag gjorde: http://bucket-list.se/skraddarsy-din-egen-lyxweekend-med-tallink-silja/

Silja line

The Great Gatsby show i showbaren

De har också massor av roliga drinkar med tema The Great Gatsby som man kan beställa i showbaren. Vi dansade också loss till livebandet som spelade under kvällarna. Första kvällen på väg mot Helsingfors åt vi middag på den mysiga italienska restaurangen Tavolata. De har alltid klassiska italienska rätter på menyn. De har också alltid en delmeny som är säsongsbaserad, så jag testade säsongens hjortragu med gnocchi. Och till det drack jag ett glas sicilianskt rödvin som skulle passa till just ragu.

Dag 2 – Helsingfors

I Helsingfors finns det alltid mycket aktiviteter att göra året runt. Jag och Alexander begav oss till den mysiga saluhallen som ligger nära Silja Line terminalen och där köpte jag handgjorda och väldoftande honungsljus, honungstvål och honung av en trevlig finsk handlare. Därefter promenerade vi vidare till Helsingfors klassiska landmärke Domkyrkan. Det är vackert att gå in och titta i själva kyrkan och en fin utsikt utanför. Precis bredvid Helsingfors Domkyrka ligger också en pytteliten vacker ortodox kyrka, som tyvärr var stängd just den här helgen. man kan också gå in och fika i Domkyrkans krypta. Den var stängd i Janauri, men på våren och sommaren går det bra. Det finns massor av vackra kyrkor i Helsingfors.

Silja Line

Utanför Helsingfors Domkyrka

Vi åt lunch på den nya och hypade hamburgerkedjan Friends and Brgrs och det var riktigt gott. Nära där ligger Finlands minsta bar – Wallstreet. Det är en klassisk bar som man bara måste besöka för att den är så söt.

Kaffe

en liten kaffe på wallstreet bar

Stockmann är det klassiska varuhuset som är ett måste att besöka i den finska huvudstaden. Jag blev förälskad i ett par glittriga skor från Michael Kors som var från en limiterad julkollektion, men tyvärr fanns inte just min storlek. Vi gick också till museet Ateneum och köpte en fin coffetable bok i museiaffären. Det finns alltid något kul att köpa där.

Silja Line

Ateneum museumshop

Kväll 2 – Mot Stockholm

Väl på båten passade vi alla på att besöka spaavdelningen ombord på båten. Där finns bastu, ångbastu och bubbelpooler och en poolbar. Det är fin utsikt över skärgården från bubbelpoolen då spaområdet ligger på däck 12. Efter bad så strosade vi runt i taxfreen. Det är en stor taxfree som har mycket att välja på. Det finns hur mycket parfymer och skönhetsprodukter som helst. Jag älskar att det har tagit in ett brett sortiment av k-beauty som märken Holika Holika, Starskin osv. På promenaddäck 7 finns det också klädaffärer, leksaksaffär, inredningsaffär, och min favoritbutik Luxury. Där säljer de smycken från bland annat Gucci, de har snygga klockor, lyxiga väskor från Furla, Versace och Cocinelle. Vi åt middag på skaldjursrestaurangen Happy Lobster.

Happy Lobster

Mums för skaldjur!

Happy Lobster är berömda för sina färska och välsmakande skaldjursbrickor. Jag kan varmt rekommendera ett besök där om ni som jag älskar havets läckerheter.

Vill ni boka en weekend med tema Silja Resort så kan ni se mer info här.

https://www.tallinksilja.se/silja-resort

/Anja

 

 

 

 

Previous post

Next post