Köttfestival på Bistroteket

Bistroteket är en mysig restaurang mitt i SoFo på Bondegatan i Stockholm. Det är ett riktigt klassiskt brasseri där man kan varva ner. Det är enkelt att bara dyka upp och ta en öl eller ett glas vin. De har också flera olika specialevent som till exempel söndagsmiddag, moulesmåndag eller freddagsbubbel. Jag och Alex var sugna på kött så vi bestämde oss för att testa en av Bistrotekets klassiker på menyn en vanlig tisdag. Valet landade på deras Köttfestival. Köttfestival är en tvårätters meny som man kan beställa om man är minst två personer, det kostar då 345 kr per person.

Ljus.

Den mysiga och varma känslan.

Bistroteket är en hemtrevlig krog som öppnade för cirka tre år sedan. Här är det lagom mörkt och murrigt för att det ska bli en romantisk kväll. Stilen är mörkt trä, levande ljus och varma toner. Eftersom vi redan bestämt oss för just köttfestival, så gick det snabbt att få in maten. Det började med en charkbricka med klassiska kallskurna salamis och skinkor, det fanns också oliver och nötter, Brödet till var nybakat och färskt. Jag drack en typisk aperitivo till förrätten, en bittersöt drink baserad på amaro, honungsvin, rönnbärsgelé, citron, socker och orange bitter. Den ljusgula drinken kallades passande nog Sweet Bitterness.

Pyrat

De har mycket romdrinkar på menyn

Varmrätten dök upp strax efter att vi ätit upp förrätten. Köttfestivalen bestod av tre olika styckdetaljer. Det var utvalda trancherade bitar av flankstek, ryggbiff och secreto Iberico. Som tillbehör var det pommes frites, en tryffelmajo, rödvinssås och en grönsallad.

Läs mer om vad som skrivits om lunch på Bistroteket: https://viewstockholm.com/lunch-at-bistroteket/

Kött

Köttfestival på Bistroteket

Till maten drack jag ett glas rödvin som skulle passa till allt kött, en Quara Malbec. Det var en bra rekommendation. De har mycket andra viner på menyn också, så att alla kan hitta något de kan gilla. Drinkmenyn är också spännande med fantasieggande cocktailnamn som Preffere de Barman, Föret Fizz och Orange Stella. Vi äter gärna på Bistroteket fler gånger. Det var mysigt, prisvärt och god och vällagad mat.

/Anja

 

Previous post

Next post