Kinesiskt nyår på TAKO Year of the pig

Year of the pig infaller i år vid det kinesiska nyåret som är den 5 februari 2019. Restaurang TAKO tar tillfället till akt och bjuder på en storslagen fest med kinesiskt tema.  Det blir en speciell festmeny med gris som huvudingrediens. Det kinesiska nyåret är en av de största och viktigaste högtiderna som firas i Kina. Nyåret som också kallas ”Den kinesiska zodiaken” rymmer 12 djur och löper i en cirkel. I år, 2019 är det grisens tur att stå i fokus. TAKO kommer helt exklusivt under perioden 5–9 februari erbjuda en servering med tre olika variationer på svensk gårdsgris och på den svartfotade grisen från den Iberiska halvön.

TAKO

Friterad banan på TAKO

 

– Det är extra kul att denna vecka låta Kina få ta mer plats, ett land som inte har fått vår fulla uppmärksamhet tidigare. Mat, dryck och interiör kommer att spegla den kinesiska matkulturen och framför allt det kinesiska nyåret. Extra kul är det också att det är Grisens år då Gris är en fantastisk råvara som är väldigt smakrik och kul att jobba med, säger Niklas Odin

Variationerna serveras som en fast meny ”fyra små rätter” bestånden av fyra stycken varma rätter i mindre format som skiljer sig åt i utformande, smak och konsistens. Middagen avslutas med en dessert på friterad minibanan, svart kinesisk teglass och en mandarin-kolasås. ”4 små rätter” kommer att serveras kvällstid i bar och matsal tis- lör under perioden 5–9 februari.  Utöver den festliga maten så kommer det finnas ett utbud av kinesiska drycker, utsmyckningar, musik, dekorationer och andra överraskningar.

Läs mer: https://viewstockholm.com/sv/vassa-eggen-och-tako-firar-europride-och-pride-till-forman-for-valgorenhet/

TAKO

Kinesiskt nyår på TAKO

Här är menyn:  Year of the Pig ”4 små rätter”

***

Sticky Pork Pancake roll  – Mynta, koriander, friterad ingefära

Fried Pork Udon soup – Picklat vaktelägg, örtsallad

Chinese Red Pork – Steam buns, pickles, asiatisk bbq sås

Friterad minibanan – Svart teglass, mandarin-kolasås

Mer info och bokning: https://www.restaurangtako.se/


Anja Akenzie

Previous post

Next post