Idun Minerals släpper ny hårvård 2018

Idun Minerals är ett svenskt skönhetsföretag som har gjort succé både i Sverige och internationellt med sina fina skönhetsprodukter. De är kända för sin högkvalitativa makeup baserade på naturliga ingrediens och färger. Nytt för hösten 2018 är att Idun Minerals har släppt en hel ny hårvårdsserie. Den nya serien är vegansk och tillverkad med höga halter av välgörande ämnen såsom vitamin B, E samt extrakt från äppelstamceller som ska förebygga hårets åldrande. I serien finns schampo, balsam, hårinpackning och ett Hair and scalp leave in treatment. Schampo och balsam att välja i Volume & Care eller Repair and Care. Schampo 159 SEK styck, balsam 159 SEK, hårinpackning 179 SEK, hair & scalp leave in 169 SEK.

Hårvård

Ny hårvårdsserie från Idun Minerals 2018

Jag blev nyfiken på den nya serien eftersom den är baserad på naturliga ingredienser och ska passa känsliga hår. Jag har ofta problem på vinterhalvåret med extremt torr hårbotten och det kan bli så torrt att jag får kliande sår. I serien finns nämligen en lindrande och fuktmättande produkt som heter Hair & Scalp Leave in Treatment. Den sprayar man i hårbotten och i håret och det återfuktar och lindrar. Jag har testat den och tycker om den så den kommer jag fortsätta med hela vintern.

Läs mer om när Idun Minerals släppte andra nyheter: https://viewstockholm.com/idun-minerals-nyheter-sommar-2017/

Hela serien är unisex och passar alla hårtyper, även känsliga hår. Doften är mild, baserad på hypoallergen parfym alternativt helt parfymfria. Jag hade serien “Repair & Care” och den doftade fräscht. Jag älskar natur och djur, så att hårvårdsserien är utvecklad med hänsyn till just människa, djur och natur känns bra. Det är 100% veganskt innehåll och alla förpackningar är återvinningsbara och tuberna tillverkade av grön PE (sockerrör).

Min recension: Jag testade repair & care serien. Underbar doft (det vill säga mild och lätt). Schampot är lätt löddrande i konsistensen och känns milt rengörande. Hårinpackningen är bra för att den räcker med att sitta i några minuter och ger en mjuk effekt. Balsamet gör håret lent och lättborstat. Håret känns glansigt och friskt efter två gångers testande och det kliar inte så mycket i hårbotten när jag använder Hair & Scalp leave in, det blir en återfuktad känsla.

Bild: Alexander Anastasopoulos

 

Previous post

Next post