Icebar Icehotel Stockholm

Åh, jag var nyligen på ett roligt jippo. Icebar i Stockholm firar 15 års-jubileum nu år 2017. Jag har faktiskt aldrig besökt isbaren förrän nu, trots att jag går ut mycket i mitt älskade Stockholm. Icebar by Icehotel Stockholm ligger extremt centralt på Hotel C precis vid centralstationen bredvid Arlanda Express.

Isbar på Hotel C

Icebar på Hotel C Stockholm

Icebar fyller 15 år

Det var Erwik Communication som bjöd in till den storslagna festen där kändisar och press samsades om utrymmet i den lilla men otroligt vackra isbaren. Vi bjöds på drinkar baserat på Absolut Vodka och Gordon Gin i glas gjorda av is från Torneälven. Tydligen har det tillverkats hisnande åtta miljoner isglas genom åren. Isen hämtas från Torneälvens klara, rena och porlande vatten, det berättade grundaren Yngve Bergqvist för oss nyfikna gäster. Yngve visade även en vacker film om Torneälven och hur det gick till att tillverka ishotellet.  Det bjöds därefter på god plockmat och vacker, levande musik på efterfesten, och självklart serverades det bubbel.

Icebar

Jag på Icebar i Stockholm

Om Icebar på Hotel C

Det hela började med Ishotellet i Jukkasjärvi uppe i Norrland. Där uppe i Norr är klimatet så pass kallt att ett hotell av is inte smälter under hela vintern. Hotellet blev en succé och fick besökare från hela världen och så är det än idag. Det är inte så konstigt då det är sjukt vackert och coolt. Jag har varit där själv en gång på besök med en turistgrupp. Hotellet ser olika ut varje år eftersom det är olika designers från hela världen som får skulptera rummen och lägga sin egen style på den.

Is på Icebar

Is på Icebar

På ishotellet finns även ett disco helt gjort av is och en liten kyrka där man kan gifta sig. Det var så vackert att jag kan rekommendera att besöka ishotellet i Jukkasjärvi också. Men smart nog kom de på att lägga en isbar även i huvudstaden så att alla kunde ha möjlighet att få uppleva iskylan och dess skönhet. Så vare sig ni bor i Stockholm eller om ni bara är här på en kort visit, se till att besöka isbaren.

Läs mer på Hotel C:s hemsida: https://hotelcstockholm.se/

/Anja

 

Previous post

Next post