Härlig skidåkning för Stockholmare i Romme

Hej!

Många av oss Stockholmare älskar skidåkning och i särklass slalom. En dagsutflykt till Romme som ligger vid Borlänge i Dalarna är ett bra alternativ. Romme är bra för alla som är intresserade av skidåkning oavsett om man är ny eller erfaren. Med 31 olika nedfarter i olika svårighetsgrader och 13 liftar i toppklass är det inte svårt att förstå varför Romme är fullt av Stockholmare (och andra) under vinterhalvåret.

Ski

Entré till Romme Alpin

Med bil från Stockholm tar det cirka 2-3 timmar. Liftarna öppnar 09.00 på morgonen så det gäller att starta tidigt hemifrån för att få ut så mycket som möjligt av dagen. Vi startade klockan 06.00 från Solna (jag struntar helt i smink då jag åker skidor så jag kan sova till sista minuten). Det var jag, Iman och Alex som åkte till Romme denna gång.

Ski

Jag och Iman

Alex har precis köpt nya skidor från Salomon och pjäxor som han testade i backen, han var supernöjd.

Romme

Jag och Alex innan liftarna öppnat

Det finns också möjlighet att åka skidbuss för de som inte har tillgång till bil. All information om det finns på Romme Alpins hemsida. Väl på plats kan man hyra allt, skidor och utrustning om man vill. Ett tips är att förboka på nätet innan så går det fortare att hämta ut allt. Jag är ganska ny på skidåkning och min kille Alexander är proffsig, men vi kämpar tillsammans för att jag ska bli bra. Det finns tre bra nybörjarbackar /barnbackar med sittliftar. Jag har äntligen tagit mig ifrån den nivån och kan numera njuta av de gröna backarna (klassas som extremt lätta). (Kanske nästa gång blir uppgradering till blåa?) Med Solklinten Express tar man sig snabbt upp till Solklinten och toppstugan där man kan äta god lunch eller ta en fika.

Romme

Jag är glad i backen

Därefter kan man skida ner och det finns många olika alternativ beroende på svårighetsgrad. Alex som är proffsig skidåkare kan välja alla backar, medan jag håller mig fortfarande till de softa, gröna. Snöberget har den mysiga Våffelstugan. Rekommenderas varmt! Och vi “nybörjare” kan ta oss ner via gröna backar.

Snö

Uppe på toppen

Jag tycker att det är superkul i Romme och kan knappt vänta tills nästa gång. Men tills dess tycker jag att ni ska ta en titt på deras väldigt praktiska hemsida för där står verkligen allt man behöver veta och lite till.

http://www.rommealpin.se/

Ha så kul i backen!

/Anja

Previous

Next

2 Comments

 1. Avatar

  Bra inlägg! Har inte tänkt på Romme tidigare då vi ej har bil:)
  Älskar att åka skidor så ngn helg måste vi bege oss dit…,

  /Petra

  Reply
 2. Avatar

  Kul! Vi i familjen har precis börjat intressera oss för skidåkning allihop. 🙂
  Tack för kanontips.

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *