Härlig kväll på STHLM TAPAS Vasastan

Ett hett tips är att besöka restaurangen STHLM TAPAS Vasastan. Jag och min kille åkte dit en vanlig tisdagskväll utan förväntningar och fick oss en riktigt trevlig matupplevelse. Vi blev först varmt välkomnade av den roliga servitören Mathias. Han skämtade loss och fick oss på bra humör. Vi blev förvånade över att det var så mycket folk trots det gråa och regniga vädret utanför. Som fördrink beställde vi ett varsitt glas bubbel, cava L´Hereu De Raventos, Pendedes ECO som visade sig vara mycket frisk och god. Till maten tog vi en röd sangria som kom i ett jumboglas med två sugrör.

Sangria

Sangria på STHLM TAPAS

Kul! Beställa gjorde man genom att fylla i ett papper med de tapas man ville ha. Vi fick rekommenderat att beställa cirka fyra tapas var för att bli lagom mätta. Det blev vi definitivt!

Vi beställde vegetariska rätter: sötpotatispommes med aioli, mexikanska quesadillas med avokadoröra och grillad halloumi med lime och getostchevre.

Mat på STHLM TAPAS

Tapas på STHLM TAPAS Vasastan

Från kötträtterna beställde vi carpaccio med klassiska tillbehör, miniburgare, brasserade spareribs BBQ samt lammracks.

Smårätter

God mat på STHLM TAPAS

Allt var verkligen supergott och smakrikt. Stämningen inne på restaurangen var mysig och varm. Vi kommer gärna tillbaka igen och äter här. En annan bra grej som STHLM TAPAS gör är att de tar två kronor betalt per vattendrickande gäst för att samla in pengar till välgörenhetsorganisationen Charity:Water. Det kan man läsa mer om på hemsidan och följa hur mycket de får in här: http://www.sthlmtapas.se/water.html

De har också speciella brunchmenyer ibland. Jag som är en riktig frukostälskare kommer se till att vara där när det gäller. För övrigt kan det nog vara riktigt nice när våren och sommaren är igång och deras uteservering öppnar. Tänk att sitta där med ett glas vit sangria och se solens strålar över vårt vackra Stockholm. Ja, jag längtar redan till nästa besök.

/Anja

Previous post

Next post