Halloween på Gröna Lund 2018

BUUU! Gröna Lund är ett av Stockholms mest kända besöksmål, en favorit för barn och vuxna. I år har de extraöppet under höstlovet för ett roligt Halloweentema – perfekt för dig som vill fira Halloween i Stockholm.

Halloween på Gröna Lund 2018 är öppet mellan 26 oktober och 4 november. De har verkligen dekorerat om hela Gröna lund med lagom läskiga dekorationer. I området vid entrén finns ju det lilla området med barnkaruseller som passar ypperligt bra för de lite mindre barnen och där går det omkring snälla häxor och hälsar på alla. Det är lagom busigt och mysigt rysligt. Jag hängde med på grönan med ett skönt gäng fyllt av bloggare, influencers och journalister som bland annat kära vännen Iman Al Debe, (ni har väl inte missat de snygga turbanerna på Happy Turbans ? ) glada och spralliga radioprofilen Thobias Thorwid, fina Nadja Dagelin och Jennie som dessutom har ett skrivit ett blogginlägg vad hon tyckte om Halloween på Gröna Lund 2018.

Bus

Scream for Halloween!

tivoli

Pumpor och hö

Gröna

Coola grönsaker

Buu

Halloweenstämning

När man rör sig in mot tivolits mitt hittar man alla möjliga läskiga dekorationer. Vi passade på att åka massor av åkturer och gick både genom läskiga House of Horrors och den nya attraktionen Skeppet.

Ros

Gotiska rosor

Halloween

Döskalle

Den nya attraktionen Skeppet bygger på historien om ett spökskepp som seglat in och hamnat på Gröna Lund. Det tar cirka 10 minuter så det är en ganska lång och omfattande attraktion. Skeppet är fyllt av riktiga skådisar som skräms, så för den lättskrämda kan det bli riktigt obehagligt stundvis. Men det är coolt så om ni vågar, testa!

Gröna lund

Skeppet, en ny attraktion på Gröna Lund Halloween 2018

Det bästa är att man kan köpa ett paket för 395 SEK där både entré och åkband ingår. Det roliga är att inträde till alla spökhus ingår i åkbandet. Perfekt för oss som vill göra allt men inte vill köpa både åkband och kuponger. House of Horrors var riktigt bra. Jag älskar också klassikern Jetline och mysläskiga Blå Tåget.

Jetline

Jag och Alex första vagnen i Jetline

Blå tåget

Läskiga Blå Tåget

Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Gröna Lund nu under Halloween 2018. Det finns något för alla, barn, ungdomar och vuxna. Vi hade hur kul som helst!

/Anja

Foto: Alexander Anastasopolous

Previous post

Next post