Gröna Djurgården och Rosendal trädgårdscafé

Rosendal är en plats i mitt hjärta. Under hela min uppväxt tog mina föräldrar med mig till Djurgården på promenader, besök på restauranger och fika. Pappa och farfar växte upp vid Karlaplan på Östermalm så vi var ofta i det området och hälsade på farfar när han levde. Just Rosendals trädgårdscafé har alltid varit ett trevligt ställe med sin enkla, rustika och lantliga stil. Jag uppskattar att det finns pinfärska bakverk och att maten alltid är ekologisk, och oftast närodlad. Från barndomens fikabesök minns jag den läckra chokladkakan som vi ofta beställde och delade på, min mamma och jag. Den var alltid mäktig och tung och hade en klick grädde vid sidan om. Mums! Nu var jag på Rosendals trädgårdscafé nyligen då Alex brorson konfirmerades och vi bestämde oss för att äta lunch på trädgårdcafét efter. Se så grönt det är.

Rosendal

Gröna Rosendals trädgårdscafé

Det är själva fruktträdgården som tillhör cafét som är så grönt och frodigt. Det såg så idylliskt ut där alla barnfamiljer satt och hade picnick. Och den rena doften av gröna växter fyllde luften omkring oss.

Rosendals odlingar

Rosendals odlingar

Man kan också köpa med sig plantor av allehanda slag från deras odlingar. Jag och min mamma var på en hönsutställning där en gång. Det var roligt! vem gillar inte hönor liksom?

Rosendal

Rosendal

Bara att vandra omkring är som att vara i Edens lustträdgård.

Gröna Stockholm

Rosendal

För övrigt har de en gårdsbutik där de säljer massor av goda, hemgjorda matvaror. Förutom det säljer de också glass från Sänkdalen. Jag älskar deras glass med smak av romrussin. Jag har aldrig gillat romrussin, men när jag prövade Sänkdalens variant förstod jag hur gott det faktiskt kunde vara.

Sänkdalens glass

Jag älskar Sänkdalens glass

Se för all del till att ta minst en promenad på Djurgården i sommar,och helst flera!

“Åh, det är så skönt när mitt Stockholm är grönt, sakta gå hem genom stan” – som sångfågeln Monica Zetterlund skulle ha sjungit.

/Anja

 

Previous post

Next post