Godaste fikan på Café Kladdkakan

Jag älskar Gamla stan i Stockholm. Det är min absoluta favoritstadsdel i vår kära huvudstad. I hjärtat av Gamla Stan ligger det mysiga Café Kladdkakan som jag alltid passar på att besöka när jag befinner mig i området.

Inne på Café Kladdkakan

Inne på Café Kladdkakan

 

Varmt välkomnande på Café Kladdkakan

På Café Kladdkakan blir jag alltid varmt välkomnad av den trevliga personalen som har börjat betrakta mig som en stammis. Jag är nog inte den enda, för det är så gott som alltid mycket folk inne på cafét. Men det stör inte mig för att det bidrar till den gemytliga stämningen på fiket. Läget mitt i Gamla Stan är förstås svårt att slå. Interiören går i klassisk retrostil med mycket mörkt trä och stora tavlor.

Interiör på Café Kladdkakan

Interiör på Café Kladdkakan

Mer läsning om caféer i Stockholm 

Olika rätter på Café Kladdkakan

Det bästa är precis som namnet avslöjar, att de har en riktigt god kladdkaka. Förutom kladdkaka finns det tårtor, småkakor och bullar, som alla får det att vattnas i munnen. Cafét har också gott kaffe som kommer i stora koppar.  Om man är snäll får man påtår. De har även flera olika maträtter, pasta, sallader, pajer och smörgåsar. Jag brukar oftast beställa hälsotallriken med kyckling, avokado och råris. Den är lagom mättande och nyttig. Den finns också att beställa i andra varianter.

Saftig kladdkaka på café Kladdkakan

Saftig kladdkaka

Fikastund på Café Kladdkakan

Fika

 

Ny uteservering på Café Kladdkakan

Nytt är också att de har en uteservering i år. Det är perfekt att bara sitta där och äta en glass eller dricka en iskaffe och fika. Där kommer jag i alla fall sitta och spana på turister som är ute och flanerar i sommar. Jag har tyvärr inte någon bild på själva uteserveringen, men jag uppmanar er ändå att gå dit och besöka stället själva. Det finns som sagt något gott att knapra på för alla.

Address: 

Stora Nygatan 32, 111 27 Stockholm

Telefon: 08-20 02 80

/Anja

Previous post

Next post