Gezellig lunchen bij één van Stockholms leukste café’s!

Na vele jaren met volgepropte weekenden en tenminste drie feestjes per week ben ik nu eindelijk volwassen geworden en doe ik het liefste eigenlijk helemaal niets op mijn vrije dagen. Heerlijk uitslapen, rustig een ontbijtje maken en lekker op de bank hangen voor de tv. Maar ook al is het fantastisch om het hele weekend lekker te niksen, soms is het ook wel lekker om even de deur uit te gaan (ook omdat gevoel van thuiskomen weer te kunnen ervaren).

Zeker nu met het bijna tropische weer in Stockholm (25 graden is écht heel warm hier) is een wandelingetje door de mooie en ruime straten met veel groen precies wat ik nodig heb. Het liefste onderbreek ik mijn wandelingen met een kopje koffie of thee op een leuk terras of bij een gezellig klein café.

Afgelopen zaterdag was mijn onderbreking dichtbij de metrohalte van Rådhuset na een wandeling vanaf Fridhemsplan. Op de hoek van Bergsgatan zit Wilmer Kaffebar café dat een bezoek zeker waard is.

Kleine en felgekleurde stoeltjes en tafels trekken je aandacht en alle leuke details voor de ramen trekken je naar binnen. Het interieur stelt niet teleur en de verschillende tafels, stoelen en decoraties zijn precies het tegenovergestelde van de strakke Zweedse stijl.

Aan de bar is er een uitgebreid aanbod van verschillende taartjes, koekjes en snacks, want het blijft natuurlijk wel Zweden en de “fika” is onmisbaar. Kiezen is nooit mijn sterkste punt, dus ik ga voor een smoothie en een biscotti. Mijn gezelschap vindt het al wel tijd voor de lunch en kiest een toastie met aubergine en kaas. Als vegetariër is er altijd veel keus in Stockholm en dit café is precies hetzelfde.

Een ideale plek om te ontbijten en/of te lunchen want het menu staat vol met broodjes en kleinere maaltijden. De toastie met aubergine is in ieder geval een goede keus!

Mocht je op Kungsholmen rondlopen en je bent toe aan een pauze dan raad ik zeker aan om bij Wilmer Café langs te gaan.

Previous post

Next post