Event hos Japanese Knife Company

Man har ju tidigare hört att japanskt stål är något som dominerat både i stridens hetta bland samurajer men också i köket. Jag var på en supertrevlig tillställning hos företaget Japanese Knife Company som ligger precis intill Odenplan. Bolaget startade faktiskt i London och finns nu mer både i Paris samt Stockholm.

En av ägarna Pigge, är en supertrevlig kniventusiast som jobbat med just detta i snart 10 år. Man känner att han verkligen har koll och expertis på det han pratar om. Vi på viewstockholm.com fick äran att vara med på en slipkurs på hur man just slipar knivar och det är inte så enkelt som alla tror. Det vi gjorde var att bland annat ta fram en ny skäregg via våtstenar, något man måste vara otroligt koncentrerad på och resultatet är faktiskt förbluffande. Att skära t.ex en tomat med en slipad kniv, det är nästan som att skära luft. Jag kan inte jämföra det med något annat.

I butiken finns ca 50 serier med knivar som innehåller mellan 3-10 knivar. Lärdomen av detta är att jag tänker byta ut mina IKEA-knivar och skaffa något rejält framöver.

Är du en “foodie” som gillar att laga mat hemma är det här något du måste besöka, bara butiken är en upplevelse i sig och knivarnas egenskaper helt fantastiska.

Kontaktinformation:

Upplandsgatan 57
113 28 Stockholm
Tel: 08-6633009

img_8416 img_8461 img_8411 img_8488 img_8516
Foto: Judit Hultman

Previous post

Next post