En weekend i Åre på Copperhill hotell

Nu börjar höstlöven färga Stockholms stad och kylan påminner oss om alla roliga aktiviteter som kylan för med sig. Dags att planera för skidresa igen! Vi har Hammarbybacken i Stockholm men många av oss vill ha mer och då är Åre the place to go! Jag, Alex och Iman åkte till Åre i slutet av våras för att testa skidåkningen där och bo på det legendariska hotellet Copperhill Mountain Lodge.

Åre

Hej från backen i Åre!

Copperhill Mountain lounge är ett supermodernt spahotell med lyxig interiör där varmt trä och glansigt koppar sätter prägel på inredningen. Hotellet ligger en liten bit utanför Åre centrum, men när det är högsäsong finns det ski in och ski out direkt till området Björnen. Just när vi var i Åre hade Björnen stängt för säsongen men lyckligtvis har Copperhill en lösning. De har nämligen skidshuttle med chaufför som tar skidsugna gäster direkt till liftarna.

Åre

Entrén när man kommer fram till hotellet

Vi bodde i rumskategorin Copper som har fyra sängar varav en är en dubbelsäng och de två andra är en platsbyggd våningssäng. Rummet är rymligt då det är uppdelat i två olika sovrum, det finns ett kitchenette med allt man behöver för ett kök, och ett vardagsrum så det är perfekt för familjer och kompisgäng.

Hotellrum

Rummet Copper

På hotellet behöver man inte laga mat om man inte vill. Vi brukar ju vara rätt trötta efter skidåkning. Som tur är finns det en restaurang som man kan välja att ha helpension på under sin tid i Copperhill, eller bara äta då och då om man vill testa andra restauranger i Åre. Maten är god både frukost, lunch och middag. Frukosten erbjuder allt man kan önska från en klassisk svensk frukostbuffé. Men det har extra lyxiga detaljer som till exempel vitaminshots, och nötter så att man får ordentlig energi till skidåkningen. Middagarna på Copperhill Mountain Lodge är en fröjd då de alltid har riktigt goda rätter i klassisk nordisk stil. Bli inte förvånad när du kommer hem till Stockholm igen och längtar efter hjortron då det inte snålades med det nordiska guldet på Copperhills maträtter.

Copperhill

Läcker mat i restaurangen

Skidåkningen i Åre är till för alla. Det finns mycket gröna och blå backar som passar barn och nybörjare. Jag och Iman ville bli bättre på skidåkning så vi bokade in en av Skistars features: Privatlektion med lärare. Vi fick en snäll och tålmodig lärare som tog hänsyn till att vi hade olika erfarenhet av skidåkning och gav oss värdefulla tips på individnivå.

Åre

Privatlektion med lärare från Skistar

Skistar sköter för övrigt allt som gäller liftar, liftkort, skidhyra och så vidare i Åre och i många andra av Sveriges skidorter. Det gör att det är lätt att boka liftkort, hyra skidor och utrustning och allt i förväg via webben.

Läs mer om skidåkning: https://viewstockholm.com/harlig-skidakning-stockholmare-romme/

Åre

Uppe i backen

Stormigt väder dagen till ära vid Rödkullen

Förutom fantastisk skidåkning har Copperhill Mountain Lodge ett riktigt mysigt spa. Bara utsikten över skidområdet Björnen från den heta jacuzzin som är utomhus är värt att besöka spat för. (För hotellgäster ingår spaentré.) Svalpoolen som ni ser på bilden har också en lugnade design som vilar själen.

Spa

Copperhill spaavdelning

Jag lyckades klämma in tid för en spabehandling i det fina behandlingsrummet där de använder lyxspamärket Elemis. Jag testade ansiktsbehandlingen Starlight Express som på 20 minuter förvandlade min vind och snöpinade torra hud till en fuktmättad hud med lyster. Det mysiga är att behandlingsrummet ser ut som en norrländsk kåta och det gör att man slappnar av på nolltid. Jag kan verkligen rekommendera att försöka hinna med en behandling i spat. Vi tjejer testade också en timme i privatspa där man kan bada bastu och jacuzzi i privat regi med sitt eget sällskap. Till Copperhill finns också en ännu lyxigare del att hyra för den som vill ha total privacy. Vi besökte The Villa. Villan är en ultralyxig fjällstuga på 700 kvadratmeter uppdelat på tre våningar. Sju sovrum och en fantastisk panoramautsikt över hela Åre.Så lyxigt och enskilt att både Zlatan och Sebastian Ingrosso har varit gäster här. Det är inte svårt att förstå varför man vill bo här, det är luftiga ytor och modern inredning.

Copperhill

The Villa

The Villa

Otroligt fin planlösning

The Villa

Jag och Alex är glada i fina Åre

Skidor

The Villa Copperhill

Nu är det dags att börja boka skidsemestern för nästa år. Så se till att boka innan helgerna blir fullbokade på Copperhill Mountain Lodge.

Text: Anja Nilsson

Foto: Alexander Anastasopoulos

Previous post

Next post