En tjejkväll i svit på Haymarket hotell

Haymarket är ett superhippt hotell i Stockholm. Hotellet ligger mitt i centrala Stockholm vid Hötorget där varuhuset PUB förut låg. Jag och Iman och Natali har alltid varit nyfikna på hur det är att bo på hotell i vår egen hemstad och testade att bo på Hay Master svit. Bara att komma in i hotellet sätter en i en härlig partykänsla. Stilen är inspirerad av 20-talets elegans och optimism. Det spelas vacker musik i entrén och möblerna är grandiosa och mäktiga. Det andas lyx.

Hotell

Tjejkväll på Haymarket

Baren Americain har lyxiga och sofistikerade cocktails, se till att testa drinken Theobroma. Theombroma är en läcker drink på bas av Bacardi Carta Blanca, Creme de Cacao, Noilly Prat, Peychaud´s Bitter och salt. Lyx så här i vintertider. Innovativa drinkar hittar man även i restaurangen Paul´s. Det finns redna en häftig meny, men har man speciella önskemål fixar bartenders även det. Trevliga servitrisen Sofie såg till att vi fick de drinkar vi önskade.

Haymarket

Färgglada drinkar på Paul´s

Ni är säkert nyfikna på hur sviten ser ut. Var så goda, för här kommer bilder.

Svit

Hay Master svit vardagsrum

Som ni ser går färgerna i dekadent lila och guld. Utsikten som ni kan se genom fönstren är fantastisk. Det var roligt att min nya klänning från Lauren var i typ exakt samma färg som soffan och fåtöljen.

Hay Master svit

Jag chillar i fåtöljen

I det separata sovrummet är färgerna lite mildare rosa, lila och svartvitt. Läckert!

Läs mer om hotell i Stockholm: https://viewstockholm.com/finding-the-right-hotel-in-stockholm/

svit

Hay Master svit sovrum

Vi hade ett roligt och mysigt pyjamasparty.

Spice Girls

Girls just wanna have fun

Tack till bästa Amir som hjälpte oss att fota när vi ville ha bilder på alla tre. Vi ringde receptionen och de skickade upp en serviceminded Amir trots att det var efter midnatt.

View

Utsikt mot Hötorget och Kungsgatan

I vardagsrummet finns en gammeldags skivspelare, så vi passade på att leka DJ:s och vända plattor. Elvis var favoriten som vi spelade mest. Det finns också härliga modetidningar att läsa, så jag satt i fåtöljen och läste Elle och King.

Skiva

Vinylspelare

Vi tyckte mycket om badrummet också. Kul spegel med lampor. Turbanerna är Imans fina design och finns att köpa på Happyturbans. Med turban slipper man bad hair days.

Spegel

Tittut!

På kvällen åt vi middag i Paul´s restaurang. Återigen fick vi uppleva superbra service av Sofie. Hon kunde tipsa om vin och drinkar och berätta allt om menyn och maten.

Mat

Förrätterna var så goda!

Den heter sikromstoast “Melba”. Iman beställde Steak Tartar och Natali beställde bakat ägg med ostronskivling. Sjukt god. Rekommenderas varmt! Jag drack ett supergott vin till maten som heter Les Creisses. Rekommenderat av Sofie och jag var förtjust och drack det även till efterrätten.

Paul´s

Maten var god!

Till varmrätt åt jag nattbakad rostbiff “steak frites”. Iman tog fisk – slätvar och Natali tog det vegetariska alternativet rotselleri. Den var så god, mer rotselleri åt folket!

mums

Dags för varmrätt

Och sen var det såklart dessert. Mums! Iman tog Citron och Maräng, Natali slog till på Smulpaj på äpple och valnöt och jag åt Kvällens ost.

Sött

Dessert och drink

Middagen var lyckad och vi kommer gärna äta här igen. På morgonen serverades frukostbuffé i samma restaurang. Det fanns allt som man vill ha av en klassisk svensk frukost och bonus var utsikten över Hötorget.

Frulle

Frukost

Jag kan verkligen tipsa om att boka in en kväll eller helg på Haymarket även om man bor i Stockholm. Det är så mysigt. Annars gillar jag att gå till Americain för en enkel AW med kollegor. Att äta middag på Paul´s är också något jag varmt rekommenderar.

/Anja

 

 

 

 

 

Previous post

Next post