En middag på nyöppnade Nyko Kitchen

NyKokitchen är en nyöppnad krog på Östermalm i Stockholm. Jag och Iman åt en god middag där en kväll i juni. Förut fanns i samma lokal ett av Östermalms mest populära caféer. Men allt här i livet förnyas på ett eller annat sätt, och nu finns alltså NyKo i hörnet av Nybrogatan och Kommendörsgatan. Bakom satsningen står en av de tidiga ägarna samt en ny delägare som har lång erfarenhet från bl. a. Papà, Strandvägen 1 och Zink. Det är en trevlig och avslappnad atmosfär. Personalen är hjälpsam och väldigt trevlig så man känner sig snabbt hemma i miljön. Jag och Iman bestämde oss för att sitta på uteserveringen då det var fint väder. Men inomhus är också fint.

Maten på NyKokitchen

Här finns mat för alla tider på dagen, man kan äta frukost, lunch, middag, eller bara ta en fika eller en AW. Maten är vällagad, fräsch och har många klassiker på menyn. Jag och Iman kom i lagom tid för en middag så vi beställde lite olika plockrätter att dela på.

NyKokitchen

Maten på NyKokitchen

Vi åt råbiff, vegetariska tacos, laxtartar och en hawaiian pokébowl med tonfisk. vi hade egentligen beställt Koreansk råbiff men råkade få “vanlig” råbiff istället. Den var god med sina klassiska tillbehör, men det hade varit roligt att testa en ny variant på råbiff också. Men det får bli nästa gång. Iman har också skrivit en inlägg om NyKokitchen.

Råbiff på NyKokitchen

Råbiff på NyKokitchen

Vi tyckte verkligen om de två mexikanska, vegetariska tacos vi fick, de innehöll sotad avocado, koriander, mexikansk colesalw och pico de gallo. En fräsch och frisk kombination.

Vegatariska tacos

Vegatariska tacos

Till maten beställde vi och en alkoholfri drink. Vi gav bartendern fria händer, och in kom två rosa, sötsura godingar.

drinks

Drinkar

Jag hade hatt på mig dagen till ära.

Jag njuter på uteserveringen

Jag njuter på uteserveringen

Vi kommer definitivt komma tillbaka hit igen. Fräsch mat och mysig atmosfär i bra läge på Östermalm.

Tack NyKokitcken som bjöd på mat och dryck!

/Anja

 

Previous post

Next post