En lördagkväll ombord på Vindhem

Vindhem är en härlig kryssningsbåt för alla som vill uppleva Stockholms innerskärgård. Jag och Alex gillar såna här äventyr som Stockholm kan erbjuda på sommaren så vi testade att åka en tur.

Jag på M/S Vindhem

Jag ombord på M/S Vindhem

Maten på Vindhem

På Vindhem väljer man om man vill äta “Räkfrossa” eller en klassisk tacobuffé. Vi testade en av varje och båda var bra på sina sätt. Tacos hade alla vanliga tillbehör som riven ost, sallad och olika såses. Räkor fanns det gott om. Jag åt kanske 15 eller 20 räkor, jag vet inte exakt men hur som helst blev jag mätt. Till räkorna får man färskt bröd, smör och en god aioli. Jag drack ett glas husets vita vin till räkorna och Alex drack olika sorters öl. De har ett bra utbud på alkohol ombord på båten och jag beställde en kaffedrink efter maten som var jättegod. Den heter Kaffe Karlson och bestod av kaffe, grädde, Baileys, och Cointreau. Jag älskar smaken av apelsin så den här kaffedrinken kommer jag nog lätt att göra hemma fler gånger. Efter maten får man en ostbricka med tre olika sorters ost, kex, vindruvor och rädisor. Vi slukade verkligen allt på ostbrickan.

Räkfrossa på Vindhem

Räkfrossa på Vindhem

Fest med liveband på Vindhem

En stor anledning till att många åker på en sån här kryssning är att det är en riktigt bra partystämning på båten. Det är alltid ett liveband som spelar och just när vi åkte var det rocktema med bandet Bad Influence.

Bad Influence

Sångaren i Bad Influence, up and close

Bad Influence spelar på Vindhem

Bad Influence spelar på Vindhem

Vi var verkligen imponerade av sångarens energi och kraft på scenen. Bandet spelade en vild mix av gamla och nya hits. Det var musik som passade gammal som ung enligt mig. Jag och Alex dansade loss efter maten och vi var inte ensamma om det. Dansgolvet var fullproppat med människor.

Läs mer om en annan kryssning jag gjorde med Daisy Beauty och Viking Line

Lugn skärgårdskryssning

Vacker utsikt från M/S Vindhem

Vacker utsikt från M/S Vindhem

För den som bara vill ha lugn och ro och njuta av den vackra utsikten finns det bord på våning två på båten. När man bokar kan man be om att få plats på den lugnare uppevåningen. Jag pratade med några som satt där och de berättade att det fanns livemusik där också, men i form av en trubadur. Det är också fint att bara gå ut på däck och titta på den vackra skärgården och andas in lite frisk havsluft.

När: Varje kväll från klockan 19-23 eller 23.30

Pris: 320-340 kronor (exklusive dryck)

Boka: Ring och boka på nummer 08-642 31 03 eller skicka en bokningsförfrågan på deras hemsida. Spana in deras Instagram på @msvindhem

/Anja

 

 

 

Previous post

Next post